В "Атака" делят празника на две
В "Атака" също знаят как да посрещат Никулден. Бургаският избраник Николай Пехливанов разделя празника си на две - през деня с роднините в Созопол, а вечер с приятели в родния си град. "Традиция у нас е на обяд баща ми да ни събере на прясна черноморска риба - сафрид, чернокоп, паламуд. Той си е рибен кулинар, така да се каже и сам държи да подготви менюто. Аз не харесвам речна риба, все пак съм роден на морето", разказва Пехливанов. Младият националист пече рибите на скара, но пържи сафрида. Поднася блюдата с гарнитура и никога не фантазира в кухнята на празника. След семейния обяд бургаският патриот отделя време на приятелите си и ги събира този път на пълнен шаран, но задължително купен от рибния пазар в Бургас.
Източник: в. "Стандарт"