Увеличават се случаите на малтретирани деца в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:35 / 26.02.2010
587
Увеличава се броят на случаите на насилие между децата в училищата, съобщи началникът на отдела Елена Инджова. По проблема се вземат адекватни мерки от страна на община Бургас. Работи се активно и по превенцията на насилието от страна на директорите и учителите в училищата на Бургас, уточни още тя.

Когато в бургаския отдел за „Закрила на детето" постъпи сигнал той се разпределя от началника на отдела на социален работник, който в рамките на 10 поредни дни извършва проучване, среща се с родители, учители, лекари, съседи, разширения семеен кръг, анализира случая и ако има данни за извършени нарушения предлага случаят да бъде отворен.

След изготвянето на оценката на риска и отварянето на случая се правят проучвания, включващи оценката на потребноситте на детето, на родителския капацитет, факторите на семействата среда и в зависимост от степента на оценения риск се прилагат и мерките по Закона за закрила на детето. За 2009 -та година мярка „Закрила в семейна среда" е била приложена за 218 деца.

Издадени са били 232 направления за ползване на социални услуги в общноста към Центъра за обществена подкрепа на община Бургас, Дом „Медико - социални грижи", асоциация „Детство за децата", асоциацияа „Деметра", Дневен центъра за деца с увреждания „Свети Николай Чудотворец". В семейства на близки и роднини са били настанени 49 деца от окито за 29 всеки месец се изплащат помощи.

В приемни семейства през миналата година са били настанени 8 деца. Социалните работници са наблюдавали през годините 287 деца, които са били настанени в различни институции. Социалните работници са взели участие 360 съдебни процедури, като са дали становище за родителски права, явявали са се по дела за настаняване на деца в институции и наказателни дела.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нещо ново тръгва от Бургас
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).