Утре представят благотворителна изложба "За един Бургаски пеликан"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:14 / 01.06.2011
459
Благотворителна изложба "За един Бургаски пеликан" с разпродажба на фотографии на птици ще бъде представена на 2 юни 2011 г. (четвъртък) в Културен център "Морско казино" - зала "Петя Дубарова". В тази благотворителна кауза от Българска Фондация Биоразнообразие и Българско дружество за защита на птиците имат нужда от помощта на бургазлии, за да съберат средства за изграждане на скулптура на пеликан.

"Първи на апела ни се отзоваха 4-ма фотографи, които предоставиха свои фотоси на птици, за да организираме специална изложба. Ивайло Зафиров, Богдан Боев, Стефан Аврамов и бургазлията Жечо Планински дариха 65 снимки, които надяваме се още утре ще намерят своя нов притежател и ще зарадват някой от гостите на събитието", казват от БДЗП.

На 4 и 5 юни по време на Първият Бургаски зелен фестивал ще бъдат изложени снимките, които не са успели да намерят своя притежател. От друга страна всеки, който хареса снимка, но не успее да я закупи в тези дни, може да си я подсигури срещу специален ваучер, а тя ще бъде доставена допълнително.

"Всеки град има своите символи, знаци и любими места. Нашият е забележителен с много неща - с поети, художници и актьори, с морето и своята атмосфера, но малко хора знаят, че за света Бургас е известен и с друго - с езерата, птиците и особено с пеликаните. Сигурно и вие сте виждали внушителните птици, които прелитат ниско над града по пътя си между Атанасовско езеро и Вая, но едва ли знаете колко редки са те или пък къде могат да се видят отблизо.
За да ги направим по-популярни за бургазлии и за да станат заслужено един от символите на Бургас, искаме да има скулптура в естествен размер на тази забележителна птица, която да радва гражданите и гостите на града, да привлича децата и да провокира възрастните да научат повече за пеликаните и да посетят езерата около Бургас, за да ги видят на живо", завършват от БДЗП.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).