Управителят на Атика: Договорът ни за изработка на ОУП е законен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:24 / 11.02.2009
1640
Договорът, сключен между „Атика Р5" и МРРБ за изготвянето на ОУП на община Бургас, е валиден и законен, заяви днес арх. Петко Йовчев, управител на фирмата. Поводът беше изявление в медиите от страна на фирмата, която не е била класирана в конкурса- „Гевренов и Стоев" и според която има конфликт на интереси при възлагането на поръчката на фирма „Атика Р5", като договорът между нея и МРРБ е в голяма част незаконосъобразен. Арх. Йовчев обясни, че в конкурса са участвали 6 фирми, 2 от които не са били изпълнили условията за пълнота на документите. Други 2, между които и „Гевренов и Стоев" не са събрали необходимият минимум от 75 точки, за да продължат участието си в конкурса. На финала са останали само „Атика Р5" със 100 точки и „Националния център за териториално развитие" с 90,62 точки. Така фирмата на арх. Йовчев спечелила конкурса. 13 дни по-късно обаче „Гевренов и Стоев" внасят жалба в Комисията за защита на конкуренцията с четири мотива. Те заявяват, че ако „Атика" се откаже и поръчката бъде дадена на втората фирма, ще има конфликт на интереси, тъй като „НЦТР" ЕАД  е 100% собственост на МРРБ, което пък е възложител на изработването на плана. „Гевренов и Стоев" обжалват също методиката за оценяване на кандидатите, методиката за определяне на комплексната им оценка и това, че за тяхното оценяване не е посочен никакъв мотив.

Арх. Йовчев посочи, че през цялото време докато са вървели делата в КЗК и по-късно във ВАС, „Атика Р5" е била уведомявана само като заинтересовано лице, не като страна в преписката. Така, след дълго прехвърляне на документите,  ВАС излиза с решение, че „НЦТР" ЕАД е неправилно класиран, като свързано с МРРБ лице и в този смисъл решението е незаконосъобразно. На пресконференцията днес присъстваха и представителите на фирмата „Гевренов и Стоев", които обаче отказаха да коментират мотивите си за внесените жалби. Според арх. Йовчев е невъзможно два различни колектива по едно и също време да правят ОУП на общината и на града, защото е нормално да имат различни идеи за едно и също място, което влиза и в двата плана. Една от идеите на екипа на арх. Йовчев е преместването на административния център на град Бургас на друго място, за да може да се обслужва все по-нарастващото население. В новия план на общината се предвижда администрацията да обслужва не 300 хиляди човека, както е сега, а 600-800 хиляди и за това е необходимо ново място.  


Виж коментарите (0)

Още по темата (77):
26.09.2012 Обсъждат проект за изменение на ОУП на Бургас
26.06.2012 Приеха подробния устройствен план за "Кьошето" без дебат
25.03.2012 Махнаха Павел Маринов от "Супер Бургас"
15.12.2011 "Супер Бургас" отпада от ОП "Транспорт", търси друго финансиране
21.07.2011 Валери Симеонов: Общият устройствен план е незаконен
21.07.2011 Кметът прогнозира: Бургас ще има най-добрите велоалеи на Балканите
Още новини от Новини от Бургас:
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).