Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична година
Автор: Екип Burgas24.bg 16:43 / 24.09.2024Коментари (0)311
Тържествено бе открита академичната 2024/2025 година в Университет "Проф. д-р Асен Златаров“. Това се случи пред сградата на Факултета по обществени науки и Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти.

"Основна цел на нашия университет ще бъде, освен знания да даде на своите студенти и умения – да работят в екип, да вземат решения в нестандартни ситуации, да прилагат усвоените компетенции. Ние ще разчупваме стереотипа на образование, като по още по-иновативен начин ще ви даваме знания и умения. Встъпваме в новата си учебна година с значително разширение в дейностите на университета. Разкрихме филиал в Добрич. Направихме мащабно обновяване на материалната база на университета. Предстои ни разкриване на Факултет по фармация, както и претрансформиране на досегашния Факултет по обществени науки в два факултета: Факултет по педагогически науки и Факултет по бизнес и предприемачество“, бяха думите на ректора проф. д-р Христо Бозов, д.м. в тържественото му слово.

Церемонията бе водена от проф. д-р Севдалина Турманова, зам.-ректор по учебната дейност в присъствието на ректорското и академичното ръководство. Гости на събитието бяха Димитър Николов, Владимир Крумов, зам, областен управител, Петя Петрова, началник на РУО – Бургас, Толга Оркун, генерален консул на Р Турция, кметове на общини, общински съветници, ръководители на висши учебни заведения, директори на училища и детски градини, академичният състав на университета, студенти и ректори от предходни мандати. Специални гости на тържеството бяха Христо Мутафчиев, който освен знаменит актьор е и председател на Съюза на артистите в България, както и Веселин Плачков, актьор и член на съюза. Поводът за тяхното звездно гостуване е идеята на проф. д-р Бозов в университета да се разкрие нова специалност, свързана със сценичното изкуство.

"Създаването на нова специалност, свързана с потребностите на сценографията, ще бъде от полза, както за младите хора, които имат интерес към него, така и за театрите и читалищата в България, които имат нужда от такива специалисти“, каза Христо Мутафчиев.

Председателят на Студентски съвет към университета Десислава Комунова получи почетна грамота за обединяването на студентската общност и активните студентски дейности.

След празничното шествие, водено от оркестъра на Търговската гимназия, бе открит с водосвет нов офис на Учебно-информационния център, който ще обслужва само магистри.

"Поздравявам всички хора, които спомогнаха това да се случи. Тази година регистрираме 3700 студента. Сигурен съм, че следващата година ще надхвърлим 4000“, каза проф. Бозов при откриването.

Гостите бяха поканени да разгледат ремонтираните бази на Органичен и Неорганичен корпуси, като в Неорганичния корпус бе експонирана изложбата "Море“ на Тодор Ставрев, който е един от доайените на художествената фотография в Бургас. Той направи дарение на Факултета по природни науки своето арт пано "Сезони на морето“.

Събитието приключи с инициативата "Един академичен час ...“ с д-р Милен Врабевски, -лекар, филантроп и меценат, който е направил много за България и диаспорните български общности по света.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: