Унищожават над 25 кг месо с изтекъл срок на годност от търговски обект в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:25 / 26.11.2012
828
25,5 кг месо с изтекъл срок на годност ще бъде унищожено, след като е установено при направена рутинна проверка в търговски обект в Бургас. Това каза директорът на областната агенция за безопасност на храните д-р Даниела Кепекова. Общо 292 проверки са извършили за миналата седмици екипи на отдел "Контрол на храните" към агенцията. Проверени за хипер и супермаркети, обекти за обществено хранене и търговия на дребно, кухни-майки, хранителни блокове към детски заведения, складове за търговия на едро и дребно.

Съставени са седем акта за установяване на административно нарушение. Съставени са актове на два обекта за търговия с плодове и зеленчуци нерегистрирани по условия на чл. 12 от закона за храните. Един акт е издаден за неуведомяване на дирекцията в промяна на обстоятелствата т.е превишаване на асортимента и извършване на дейности, които не са упоменати в удостоверението за регистрация. Останалите актове са относно неадекватно поддържане на системите за самоконтрол и за предлагане на храни с изтекъл срок на годност. Издадени са и 21 предписания за спазване на ветеринарно-санитарните и хигиенни изисквания по отношение на сграден фонд, оборудване и поддържане.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).