Украинските деца с изгаряния по ходилата вече са добре и вероятно днес ще бъдат изписани

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:12 / 19.06.2013
730
Украинските деца, които бяха приети с изгаряния по ходилата вчера в Бургаската болница са добре и днес вероятно ще бъдат изписани, предаде репортер на Burgas24.bg. Децата са останали в болницата за наблюдение, състоянието им не е тежко, но се налага да останат още малко под лекарски контрол.

В понеделник в болницата са постъпили с оплаквания за изгаряния на ходилата общо 22 момичета на възраст от 11 до 14 години, придружавани от ръководителка. Те са разказали, че са се изгорили, докато танцували на гореща сцена. Момичетата са от танцов ансамбъл от Украйна, дошъл да вземе участие в детски фестивал в Несебър.

15-те са били със съвсем леки изгаряния на части от краката. Те са превързани и освободени още същия ден. Останалите 7 са останали във Второ хирургично отделение, тъй като са имали по-големи мехури на ходилата, което наложило да бъдат превързани. Мехурите вече са изчезнали, състоянието им е добро, децата са контактни, но изпитват дискомфорт, тъй като трудно се придвижват.

Днес ще им бъде направена още една превръзка и ако състоянието им позволява, вероятно ще бъдат изписани, смятат лекуващите лекари.


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
19.06.2013 Консулът на Украйна се увери, че пострадалите деца са добре
18.06.2013 Украински деца попаднаха в МБАЛ-Бургас с изгаряния на ходилата
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).