Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Училищното настоятелство на ПМГ в подкрепа на уволнения директор
Автор: Екип Burgas24.bg 08:52 / 21.05.2013Коментари (10)2798
© Burgas24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ПМГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Училищното настоятелство на ПМГ "Акад. Никола Обрешков" -  изпрати отворено писмо до президента, министъра на образованието, кмета на Бургас, областният управител, учителския колегиум на ПМГ и до началника на РИО, по повод отстраняването от длъжност на директора, г-н Славов. Ето какво пише в писмото на настоятелството:

Съветът на настоятелите при ПМГ "Акад. Никола Обрешков" гр. Бургас изразява своето възмущение от внезапното, ненавременно и непрозрачно дисциплинарно уволнение на Директора на ПМГ "Акад. Никола Обрешков" - г-н Станчо Славов.

Заявяваме своята морална подкрепа към Директора на ПМГ, когото познаваме като достоен човек, отстоявал по всички възможни начини институцията, която представлява, и давал всичко от себе си, за да защитава интересите на колегите си и на нашите деца.

Считаме, че не може с лека ръка да се съсипва авторитета на един професионалист, доказал себе си, чрез дългогодишното управление на една от най-успешните гимназии в Бургас, страната и чужбина. Поредно доказателство за това е бъдещото домакинство на ПМГ "Акад. Н. Обрешков" и Община Бургас на най-престижното състезание в света по математика, а именно Международното състезание по математика (IMC), което е "Световното първенство" в сферата на математиката и за първи път ще се пренесе на Европейския континент, в България, в Бургас!

Не вярваме на написаното в медиите, че е извършена виновна злоупотреба със средства, а не грешка, и сме против насаждането у обществеността на етикети като "финансови престъпления", без в същото време да се посочват конкретни факти - звучи грозно, тенденциозно и поставя ред въпроси и съмнения в основателността на уволнението. Съдът е органът, който ще се произнесе дали освобождаването на г-н Славов е законосъобразно и правилно. Но ние, хората, които сме съпричастни към всичко, случващо се в гимназията, сме възмутени от непрофесионалното и некоректно поведение на Началника на РИО на МОМН - Бургас, г-жа инж. Виолета Илиева. Според нас е, меко казано, неуместно да се предприемат такива крайни мерки преди предстоящите изпити за Национално Външно Оценяване, Държавните зрелостни изпити и престижния международен форум по математика - BIMC в Бургас. Като ръководител на институцията, която трябва да оказва съдействие в подобни моменти, вместо да помага, инж. Илиева по - скоро дискредитира авторитета на училището.

Опасяваме се, че зад уволнението на г-н Славов прозира лично отношение и ние няма да го допуснем. Ще подкрепим професионално и градивно управление на ПМГ, но няма да толерираме назначения по приятелска линия, които, умишлено или не, съсипват гимназията. Доказахме го преди година, когато инициирахме отстраняването от длъжност на временно изпълняващата длъжността директор на ПМГ "Акад. Н. Обрешков" - г-жа Куна Георгиева /спрягана за близка на инж. Илиева/, която със своите недомислени и некомпетентни действия предизвика родителското и на преподавателите недоволство.

Апелираме институциите да предприемат адекватни и бързи действия, с оглед нормализиране на учебния процес в края на учебната година и избягване на международен скандал. /Г-н Славов е член на организационния комитет по провеждането на Международното състезание по математика, което ще се състои в началото на м. юли 2013 в Бургас.

Апелираме г-жа Илиева да се възползва от правните възможности на Кодекса на труда и отмени заповедта за дисциплинарно уволнение на г-н Славов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Гоподин Славов е един от най-себеотрицателните и честни хора, които познавам! Дал е невероятно много на гимназията и учениците! Надявам се нещата не останат на личностно ниво и да се насърчава повече неправдата...
Aнонимен
на 21.05.2013 г.
+2
 
 
На досега коментиралите ( без последния) ще препоръчам първо да разучат ситуацията по-подробно и после да съдят. Г-дин Славов в продължение на много години е вземал много по- малко от колкото му се полага! И въпреки това, след промяната на заплатата му е съобщил че има нередност! Извинете ама той е най добрият директор на ПМГ и таз Илиева чисто и просто иска да съсипе хубавото училище! илиевата трябва да напусне инспектората!
Aнонимен
на 21.05.2013 г.
-2
 
 
Ама моля ви се, той човека е пръв приятел със сестрата на кмета, бързо ще му решат проблема
Aнонимен
на 21.05.2013 г.
0
 
 
Тоя краде от 99та.. Стига му толкова, че ще му се пръсне гърбицата вече
Aнонимен
на 21.05.2013 г.
0
 
 
Айдееее да си ходи! Аман от нагли комуняги... не се наядоха
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: