Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Учиха 40 деца на безопасност на движението по ул. Транспортна
Автор: Екип Burgas24.bg 13:51 / 27.01.2009Коментари (0)816
Близо 200 водачи на леки и лекотоварни автомобили, движещи се в двете платна на ул. «Транспортна» в Бургас, се включиха в превантивното полицейско занимание по пътна безопасност, проведено днес с участието на 40 петокласници от училище «Добри Чинтулов». Домакин и партньор в благородната инициатива бе фирма «Бова кар» в лицето на г-н Вартерес Чулуян, официален вносител на «БМВ» и традиционен спомоществувател на превантивните занимания по пътна безопасност.

Полицейската беседа, проведена в автосалона на «БМВ», разположен на ул. «Транспортна», стартира с кратък тест за придобитите от учениците познания по пътна безопасност, реализиран от инспекторът по превенция към Областна дирекция на МВР - Бургас - Цветелина Рандева. С допълнителни въпроси се включи и представител от Българския червен кръст, подготвил петокласниците по подобна образователна програма през отминалата учебна година.

Стикерите с призива «Пази детето!» събраха емоционалните възгласи на малчуганите от «Добри Чинтулов», които с ентусиазъм и присъщото за възрастта им любопитство, се подредиха в жив кордон, опасвайки една от най-натоварените пътни артерии в Бургас - ул. «Транспортна», свързваща двете ключови входни точки за Бургас - град. С изненада спрените от служителите на сектор «Пътна полиция» и Пето Районно управление водачи констатираха, че вместо санкция получават специален стикер с призива «Пази детето!», който в знак на съпричастност с превантивна акция могат да поставят на стъклото на автомобила си.

Припомняме, че в през декември 2007 година Вартерес Чулуян - собственик на фирма «Бова кар» подписа дългосрочен договор с бургаската организация на БЧК, съобразно който бе поет ангажимент да подпомага инициативи в обществена полза, реализирани от БЧК - Бургас и полицейската институция. След проведена в началото на 2009-та година нарочна среща по проблемите на пътната безопасност бяха планирани редица инициативи с подрастващи, обучавани в бургаски училища или институции / напр. Центъра за обществена подкрепа и Центъра за работа с деца от улицата/, както и подрастващи, включени в инициативите на Движението за хора с интелектуални дефицити "Special Olympics", които ще се реализират през следващите месеци.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
Градският транспорт в София
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: