Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Учениците на Английската гимназия в Бургас станаха посланици на екосъобразния начин на живот
Автор: Екип Burgas24.bg 12:09 / 05.06.2024Коментари (0)1597
©
Проект за внедряване на иновативни технологии в учебната дейност и създаването на екологични подкасти за формиране на екосъобразен и устойчив начин на живот бе представен от бургаската английска гимназия "Гео Милев“.  Проектът с името "EcoPodscast" е реализиран по програма Еразъм+ и е в партньорство с Първо началното училище ,, Александрия" в Гърция и училище "Камило Кастело Бранко" в Португалия, както и две образователни институции - REACH, Австрия и IIF, Малта. На събитието по представяне на финалната част на проекта, присъстваха гости, преподаватели и представители на част от партньорските организации -   Македонски университет в гр. Солун, Гърция и   Университет "Саленто“, Италия.

Повече от две години и половина е продължила работата по проекта, а ученици от три випуска на АЕГ "Гео Милев“ са дали своя принос в реализирането му.

"Още през първата година от постъпването си в гимназията,  учениците се включват и участват активно в създаването на екологични подскасти на английски език. Чрез тях се чува техният  глас по отношение на екологичните проблеми, които пряко ни засягат. Целите на проекта са внедряване на дигитални ресурси в обучението с цел формиране на съзнателно отношение към околната среда и повишаване на екологичната култура на учениците, което се осъществява чрез създаването на  интелектуални продукти.  Един от тях е образователната платформа Екоподкастс, в която е базирана дигитална библиотека с голям брой авторски материали, част от които са  екологичните подкасти ", обясни учителят по английски език Татяна Шурелова.

Мартин Гагов, Александър Стойнов и Трифон Хрусафов са част от учениците, които са участвали в създаването на подкасти. За тях това е акцент в обучението им по английски език и екологично възпитание. "Не срещнах затруднение при изработването на подскаста. Постарах се да изразя правилно посланието, което исках да отправя в него, а именно да акцентирам върху замърсяването", каза Трифон Хрусафов. "Темата, по която работихме ни заинтригува много, защото замърсяването е проблем, който засяга всички. Беше интересно да научим допълнителни неща  за воденето на екосъобразен и устойчив начин на живот", допълни Александър Стойков. " Надяваме се тези подкасти да достигнат до повече хора, за да може всеки да се запознае с проблема", заяви Мартин Гагов.

Този проект е изключително полезен за учениците от английската гимназия в Бургас, които вече се явяват като посланици на екосъобразния начин на живот, а резултатите от него са достъпни за всички заинтересовани на http://www.ecopodcasts.eu

 "В съвременния свят и бурното развитие на технологиите нашите деца са изправени пред едно огромно предизвикателство. Те трябва да се справят с екологичните проблеми, които са предизвикани от глобалното затопляне. По този начин  те се научават все по-лесно да се адаптират към новата среда, да приложат своите знания, да се научат и привикнат към по-устойчив начин на живот", заяви зам.-директорът по учебната дейност в АЕГ "Гео Милев" Красимира Митева.

АЕГ "Гео Милев"- Бургас е координатор на проекта "EcoPodscast" по програма Еразъм + с номер 2021-1-BG01-KA220-SCH-000027685, като чрез него ръководството се стреми да накара училищното образование да възприеме иновативни и интерактивни методи на обучение, докато в същото време учениците изследват начини да възприемат екологични навици, да станат съвестни бъдещи граждани и да станат истински агенти в борбата срещу изменението на климата. В тази светлина образованието има все по-важна роля за създаването на по-демократично и устойчиво общество чрез оформяне на критично ангажирани граждани, които действат за опазване на околната среда.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Почина Лиъм Пейн
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: