Ученици от ПМГ-Бургас обраха челните места от национални състезания

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:24 / 16.05.2012
1095
Възпитаниците на природо-математическа гимназия "Акад. Никола Обрешков" в Бургас за пореден път защитиха доброто име на училището си, като само за един уикенд завоюваха 20 челни места в национални състезания.

Цели шест са първите места в индивидуалното класиране, които младите математици донесоха в родния град след завръщането си от ХІІ математически турнир "Академик Кирил Попов", провел се в Шумен. От 11 до 13 май над 700 изявени в точната наука деца от цялата страна мериха сили в два етапа- индивидуален и отборен. Под вещото ръководство на преподавателите Ваня Стоянова, Красимира Димитрова, Ганка Вътева и Антоанета Граматикова бургаската група показа размазващо конкуренцията превъзходство и освен първите, успя да завоюва още пет втори и две трети места в категориите V,VI,VII и VIII клас. Отборното класиране също не мина без бургаско участие. След двучасово решаване на задачи, отборът на шести клас заслужено се нареди на първо място в своята категория. Изцяло женският отбор на осми клас от своя страна се отчете с класиране на трето място.

Отличното представяне на ПМГ "Акад. Никола Обрешков" продължи и по време на националния кръг на олимпиадата по математика. За столицата на 11 май заминаха 7 представители на гимназията, а трима от тях се върнаха като членове на проектонационалния отбор по математика, който ще представи България на Балканската олимпиада. В разширения състав на отбора младша възраст влизат Еожен Овагемян от VІІІ клас и Мария Делякова от VІІ клас с преподаватели Красимира Димитрова и Ганка Вътева. Тодор Марков от XI клас с ръководител Йовка Николова се класира на второ място в олимпиадата и се окичи с титлата "лауреат". Той е и третият ученик от Бургас, който получи място в проектонационалния отбор по математика.

Отново представители на бургаската математическа гимназия са безспорните победители от националния кръг по информационни технологии, провел се от 11 до 13 май в Монтана. Георги Костадинов и Иван Пенчев от ХІ завоюваха титлата "лауреат" и челното място в категория "Интернет програмиране". Благодарение на отличните си познания в областта, двете момчета получиха и възможността да продължат образованието си във факултета по математика и информатика към СУ "Св. Климент Охридски" без да полагат конкурсен изпит.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).