Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ученици от ГПНЕ "Гьоте“ се подготвят за кандидатстване по медицина в МБАЛ-Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:41 / 06.11.2012Коментари (0)738
©
Бивши и настоящи ученици от
ГПНЕ "Гьоте":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Вратите на МБАЛ-Бургас са отворени за учениците от ГПНЕ "Гьоте"-Бургас, които искат да получат опит и ценни знания в сферата на медицината. Готови сме да им помогнем в тяхната бъдеща професионална реализация". Това сподели директорът на МБАЛ-Бургас д-р Георги Матев по време на среща с ученици от Немската езикова гимназия. Тя бе организирана по инициатива на възпитаниците й, които в края на миналата учебна година посетиха Народното събрание по покана на бургаските депутати от ГЕРБ.

В дискусията, която се проведе в бургаската болница, взеха участие народните представители от ГЕРБ-Бургас. Те заедно с ръководството на болницата в лицето на д-р Георги Матев, зам.-председателят доц. д-р инж. Петко Танев и зам.-директорът д-р Бойко Миразчийски обсъдиха перспективите в обучението на бургаските ученици, които имат желание да следват медицина след 12 клас.

"Бяхме обещали на учениците от Немската гимназия да проведем среща с ръководството на болницата и това вече е факт. Още при посещението си в НС децата отправиха много адекватни въпроси, свързани със здравеопазването. Дискусията е от полза както на ръководния екип на МБАЛ-Бургас, така и на самите ученици, които отсега градят своето бъдеще. Ние сме готови винаги да им съдействаме", сподели водачът на групата народни представители от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

"Здравеопазването е сфера, която се развива изключително динамично. МБАЛ-Бургас вече разполага с най-високо ниво техника, участва в различни проекти. Бъдещите специализанти и медици, сред които се надявам да сте и вие, ще имат възможност да използват модерна база и апаратура на световно ниво. Най-голямото ни желание е бургаските ученици, които се посветят на медицината, да се върнат в родния си град и да започнат да градят кариерата си тук, като част от нашия екип", коментира д-р Матев.

По време на срещата бяха обсъдени и промените в Закона за образованието, които се очаква да влязат в сила през следващите месеци. "След 10 клас ще се провежда научно външно оценяване, а след 12 клас ще се полагат зрелищни изпити по профили. В момента водим преговори с медицинските фактултети поне един от изпитите - по биология или по химия, да бъде признат като приемен изпит. Всеки, завършил медицина в България, получава знания на изключително високо ниво", сподели бургаският депутат д-р Галина Милева, която е и зам.-председател на парламентарната Комисия по здравеопазване.

Учениците от 10-и, 11-и и 12- и клас се интересуваха още какви са предимствата на обучението по медицина в България. "Обучението у нас е на изключително високо ниво и доказателство за това е постоянното търсене на български кадри в чужбина", коментира д-р Миразчийски.

Народният представител Димитър Бойчев сподели, че основната цел и задача е тези специалисти да останат в България и усилията на правителството са насочени именно към това. По думите на директора на ГПНЕ "Гьоте"-Бургас Надежда Радева-Иванова, която също се включи в дискусията, всяка година голям процент от учениците, завършващи гимназията, са приети да следват медицина.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: