Ученици от 22 училища в Бургас представят родния си край

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:38 / 29.03.2010
581
Започна междуучилищният фестивал на тема „Моят роден край", който е част от дейностите на I направление „Ритуализация на училищния живот" по проекта на Община Бургас - „Училището в моя роден град Бургас - любимо и незабравимо".

В рамките на 2 дни в актовата зала на ОУ „Братя Миладинови" ще бъдат представени 22 мултимедийни презентации за историята, традициите, символите и ритуалите в бургаските училища. В изготвянето на модерните презентации са взели участие общо 660 ученици от 22 учебни заведения на територията на община Бургас.

Заместник - кметът по образование и култура Йорданка Ананиева поздрави всички ученици, взели участие в презентациите и положи официалния старт на фестивала пред препълнената с директори, учители и ученици зала.

От мултимедийните презентации става ясно, че учениците са обогатили знанията си за миналото, традициите и обичаите на своето училище и на района, в който живеят. Младите хора са успели да се запознаят със създаването на учебното заведение и с промените, които са настъпвали през годините. Интерес сред децата в залата предизвикаха още униформите, които са носили учениците тогава и предметите, които са изучавали.

Атрактивните презентации ще бъдат публикувани в общ сборник и диск, които ще бъдат раздадени на съответните училища. Ученическите презентации ще бъдат качени за разглеждане и на интернет адрес: www.programa-schools.burgas.bg.

Днес /29 март/ предстои да приключи и последната дейност по направление „Ритуализация на училищния живот" с откриването на изложба с рисунки на ученици, участващи в конкурса за рисунка на тема „Моят роден край" от 16.00 часа в Младежкия културен център. Най-добрите творби на младите художници в конкурса ще бъдат наградени.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).