Учат най-малките на ненавист към тютюневия дим

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:18 / 17.11.2008
463
По повод отбелязването на Международния ден за борба с тютюнопушенето и във връзка със Заповед на МЗ по Национална програма за ограничаване на тютюнопушенето за 2008 г. Дирекция "Опазване на общественото здраве" при РИОКОЗ- Бургас реализира следните дейности:

Сред детските заведения в комплексите на гр.Бургас е мултиплициран модел за обучение под формата на интерактивни занимания и книжка-комикс с любими детски герои на децата „Обещай ми дом без цигарен дим!". Целта е да се редуцира риска от тютюнопушене, чрез изграждане на среда, нетолерираща тютюнопушенето сред най-малките.
Основна задача е стимулиране на педагогическо и родителско участие в превантивни дейности за ограничаване на тютюнопушенето чрез създаване на алтернативен модел на обучение сред деца от детски градини. съвместно с директори, педагози, психолози, медицински специалисти, родители. Децата ще рисуват на 20 ноември в 20 пилотни детски градини в комплексите на гр. Бургас общ. Сунгурларе общ. Карнобат общ. Приморско. Те ще участват в дидактични игри, а книжката която ще нарисуват ще подарят на своите родители, като послание към тях да не пушат.


Сред учениците от 5-8 клас Д "ООЗ" при РИОКОЗ съвместно с БМЧК и сдружение "Равновесие" се проведе конкурс за най-добро лого на тема „Младите хора свободни от тютюнев дим". В конкурса взеха участие ученици на възраст 11-15год. от Бургаски регион. Излъчени са три деца с награди:

I-во място - Мариела Тодорова - 5а клас - ОУ"Св.Княз Борис „
II-ро място - Стефани Николова - 7з клас - ОУ"Братя Миладинови"
III-то място - Александър Милков - 7б клас - СОУ"Св. Св. Кирил и Методий"-гр. Карнобат

С отличеното лого са издадени здравно - образователни материали за разпространение сред всички ученици. На 20 ноември като награда за всички деца участвали в конкурса се организира изложба с техните творби в Младежки културен център.

Нека всички на 20 ноември да не запалваме цигара и всяко едно левче се събере във фонд за дарение на болно дете, сираче или беден човек-призовават от РИОКОЗ - Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).