Търсят жертви на хитър измамник

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:46 / 23.03.2010
1218
Във връзка със задържането на 35 годишния Станимир Стефанов от кв. "Победа", Бургас, по прякор "Доктора" за извършени множество измами (сред които измама на човек в сградата на НАП, измама на възрастен бургазлия, представяйки му се за физиотерапевт и др.), осъществено на 18 март от служитеил на Първо Районно управление на МВР Бургас, от полицията уведомяват че лицето е осъждано многократно за измами и често се представя при извършване на криминалните си деяния за: лекар, адвокат, общински служител, директор на "Жилфонд", данъчен инспектор и др.

Измамникът лъже предимно възрастни, болни и социално слаби хора, като им предлага да им извърши някакъв вид услуга в зависимост от "ролята", в която се е превъплатил. За услугата взема неголеми суми пари - в размер до 30 лв.
Измамите му често са свързани с посредничество при подаване на някакви документи към държавни институции. Оставя разписки, издава квитанции. Обикаля около държавни или общински служби - Община Бургас, сградата на НАП, кметства, болнични заведения и др., където набира "жертвите" си.

Представял се е напоследък с имената :
• "адв. Димитър Стайков",
• "Красимир - физеотерапевт, масажист"
• "Директор на "Жилфонд" - Георгиев"
• "данъчен инспектор Проданов"

Областна дирекция на МВР Бургас призовава гражданите, станали жертва на измама от Станимир Стефанов или разполагащи с информация за негови жертви, да се обадят своевременно в ОДМВР - Бургас на тел 856 323, 856 468 или 166!


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).