Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Търсят се средства за ремонт на детските отделения в УМБАЛ Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 08:52 / 14.12.2023Коментари (1)1628
© Burgas24.bg
В началото на следващата година започва поетапен ремонт на детските отделения в УМБАЛ Бургас. Вече е извършен оглед и съставен списък на най-наложащите дейности и необходимите за тях средства. Първоначалната необходима сума е 60 000 лв.  Ремонтите ще бъдат извършвани стая по стая, тъй като отделенията постоянно приемат пациенти и не могат да бъдат затворени.

Преди десет години в детските отделения е направен мащабен основен ремонт. Всяка стая има собствен санитарен възел и постоянно течаща топла вода, което не е така в много други болници. Поставени са дори  безшумни седалки на тоалетните чинии.

За съжаление те вече не са налични, както и огромна част от слушалките на душовете, които пациенти и придружители редовно прибират по домовете си. Често изчезват и шишета, използвани за хранене на бебетата в неонатология, както и спално бельо. На година болницата трябва да подменя около 400 комплекта липсващо спално бельо. Половината се захабява при прането – от високи температури и дезинфектанти, другата липсва след изписването на пациентите. Това е един от най-необходимите консумативи, какъвто болницата ще приеме с радост. Вече има дарители, пожелали да купят ново спално бельо. Всеки, който желае, може да се присъедини към тях и да се свърже с ръководството на болницата.

Единствените приходи на УМБАЛ Бургас са от Здравната каса. Целевото финансиране от МЗ е най-вече във вид на апаратура или целеви ремонти. В последните години стоки, услуги и енергоносители поскъпнаха драстично, а пътеките почти не са увеличавани. Детските клинични пътеки са между 663 и 1500 лв., като от тях трябва да се платят заплатите и осигуровките на персонала, извънредният труд, лекарства, ток, вода, топлоенергия, медицински консумативи и апаратура, стерилизация, дезинфекция, изплащане и поддръжка на апаратура, пране и замяна на болнично бельо, храна, аварийни и текущи ремонти.

Въпреки хроничното недофинансиране и лечението за своя сметка на здравнонеосигурени и социално-слаби пациенти, УМБАЛ Бургас поетапно ремонтира отделенията, основно с помощта на дарители. Всеки, който желае да подкрепи ремонта на детските отделения, може да го направи на дарителската сметка на болницата:

Търговска банка Д

IBAN: BG04DEMI92405000254262

Титуляр: УМБАЛ Бургас

Основание: ремонт на детски отделения








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.12.2023 г.
0
 
 
Защо ние да даряваме, след като отношението, недоверието към нас, е пагубно. Никой не ти вярва, че детето ни няма да падне от леглото на майката. Не се осигурява и такова за детето. Не се осигурява и храна за родилките "камули" и за другите отделения, а само за болнолежащия. Най-вече, отношението и мафиотското управление е са високо ниво в УМБАЛ Бургас. Вярвам, че Община Бургас и Здравното министерство не са оставили в окаено положение икономиката на УМБАЛ Бургас. Съмнявам се че администрацията от години наред вършат нещо много съмнително в УМБАЛ Бургас за да са в това нелепо положение, че би следвало окърненият гражданин да налива излишни финансови средства за "щялои нещяло" без да има последващи документи за използването на събраните средства за апелното искане от страна на УМБАЛ Бургас.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: