Търсят фирма за укрепване на свлачището зад Летния театър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:15 / 06.01.2010
1373
Община Бургас търси изпълнител за укрепване на свлачището зад Летния театър в Морската градина, става ясно от официалния сайт на Агенцията за обществени поръчки.

Избраният изпълнител на обекта трябва да изгради нова опорна стена и да възстанови съществуващата. В задачата се включва и изследване на свлачището, изкопни работи за временни площадки, вертикална планировка, подокопен дренаж и опорни стени. Ще се извършат и строителни и монтажни работи на съоръжения за защита на бреговата ивица. Ще се изгради контролно-измервателна система, която да следи за рецидив на свлачището след реализацията на инфраструктурните подобрения.

За спечеления проект стана ясно още през лятото. Бюджетът е близо 1 млн.лв./ 745 268.44 лв. без ДДС/. Финансирането е 100% по Оперативна програма "Регионално развитие", Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за изграждане и укрепване на дребномащабна инфраструктура за предотвратяване на свлачища в градските агломерации".

Срокът за изпълнение на обекта е 210 дни, вместо предвидените отначало 24 месеца, става ясно от обявлението.

Кандидатите трябва да отговарят на редица условия, което стеснява драстично кръга на фирмите, които могат да участват. Общият оборот за последните три години трябва да е не по-малък от 2.2 млн.лв., като за последната е необходимо да е минимум 700 000 лева. Участниците трябва да са изпълнили най-малко 3 обекта със същия предмет през последните 3 години. Необходимо е да представят поне три препоръки за добро изпълнение.

Кандидатите трябва да притежават минимална техника и механизация, собствена или наета - багер, 3 самосвала, сонда за направа на хоризонтални анкери, автокран, инжекционна помпа за хоризонтални сондажи, бетоновоз, бетонпомпа. Фирмите трябва да имат средносписъчен състав за предходната година не по- малко от 50 работници, инженер-геодезист, инженер-геолог, строителен инженер ПГС.

Източник: factor-bs.com


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
26.09.2013 Усилен ремонт на Летния театър
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).