Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
„Трябва ли да са платени санитарните възли в заведенията? ” - пита МСДС-Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:22 / 22.11.2009Коментари (2)897
Младежката организация на СДС-Бургас изпрати питане до Комисията за защита на потребителите, с копие до РИОКОЗ Бургас, във връзка със сигнали за нарушения от страна на заведенията за обществено хранене и развлечения, изразяващи се в платен достъп до санитарните възли. Питането е провокирано от факта, че в Младежката организация на СДС-Бургас постъпват множество сигнали от жители и гости на града, че търговски обекти и заведения за хранене и развлечение събират такса за посещение в тоалетната. Съгласно действащата нормативна уредба в Република България (например Наредбата за категоризиране на средствата за подслон, местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, приложение 4, раздел III), обектите са длъжни да предоставят на гостите си безплатно ползване на санитарния възел на обекта, независимо от категоризацията им. От Младежката организация на Синята партия в града обръщат внимание на факта, че въпреки законовите изисквания,посочени в същия раздел, много от заведенията (например в Морската градина) очевидно не отговарят на всички разпоредби (примерно - за разделение между мъжка и женска тоалетна и др.)

МСДС пита също, защо при профилактики на водопреносната мрежа, когато в определени части на града няма вода, заведенията продължават да работят, но заключват тоалетните и не допускат клиентите до тях, което е абсолютно законово нарушение.

„Бихме искали да знаем и кой закон допуска да се плаща за тоалетна в сгради и обекти, които са държавна собственост - например жп гара - Бургас?", питат в писмото си до Комисията за защита на потребителите и РИОКОЗ младежите от СДС-Бургас. Те настояват да получат отговор на поставените от тях въпроси в законовия срок.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Никой не спазва законите затова е така. В една Гърция ако ти поискат пари за тоалетна и се оплачеш, не глоба ами ще ти затворят заведението или бензиностанцията.....
0
 
 
разбира се,че не трябва да се заплаща,щом като е минала комисия за категоризация и е дапуснала това заведение да работи,подръжката на тоалетната си е за негова сметка.Друг е въпроса за тоалетните да дени на концесия,те трябва да са с минимална такса.Аз така мисля.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: