Трудноподвижните самотни хора са сред най-застрашените от пожари

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:28 / 15.02.2010
538
Трудноподвижните и болни хора, които прекарват по-голямата част от времето си сами са сред най-застрашените да пострадат от пожари, съобщиха от бургаската пожарна. Те дадоха съвети как да ги предпазим, ако имаме такъв близък човек:

Обезопасете в противопожарно отношение дома или окажете съдействие за това.
Особено важно в такива случаи е осигуряването на възможност за незабавна телефонна връзка с Районно управление "Пожарна безопасност и спасяване" - гр. Бургас - на тел. 160 или 112.
При пушачи трябва да бъдат осигурени специални негорими съдове за събиране на угарки.
От решаващо значение е осигуряването на максимално безопасни отоплителни уреди, които да са поставени на безопасно разстояние от покривката на леглото, завивките и други горими материали.
Всички отоплителни уреди трябва да са стабилно укрепени, като затрудненото придвижване на Вашия близък край отоплителен уред не трябва да води до обръщане.
Подменете амортизираните и морално остарелите електро- и отоплителни уреди и съоръжения с такива със съвременни средства за защита.
С времето изолацията на стари електрически шнурове се износва и оголените или прогорели места могат да станат източник на запалване. Подменете ги с нови.
По възможност осигурете на Вашите близки допълнителна помощ в домакинството или окажете съдействие за включване в системата на социалния патронаж.
Поемете своята отговорност в грижата за Вашите близки!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нещо ново тръгва от Бургас
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).