Трудни дебати за избор на председател на ОбС

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:44 / 22.01.2009
1005
Съветниците в Бургас са в патова ситуация при избора на председател на Общинския съвет. След почивката Руслан Карагьозов от ГЕРБ предложи за кандидат за председател на общинския съвет Деян Стойков. Според него втората по големина партия трябва да излъчи кандидат за председател. Стойков си направи отвод. По време на почивката ръководителят на групата съветници от ГЕРБ Дияна Йорданова каза, че на тях им стига да имат кмет и е редно „Атака" да не разочароват своите 20 000 избиратели и да излъчат председател.

В залата Иван Вълков от ГЕРБ каза, че е възможно председател на съвета да е консенсусна личност от малките партии и предложи Вартерес Чулуян от "Средна европейска класа". Ваклин Стойновски предложи, за да тръгне изборът на председател, за председателското място Владимир Павлов от СДС. Валентин Касабов от „Атака" заяви, че ГЕРБ са управляващи и председателят трябва да е техен и ги прикани да проявят политическа отговорност пред техните избиратели. Съветниците от „Атака" и Ваклин Стойновски отново стигнаха до размяна на реплики. Владимир Павлов от СДС ги призова към конструктивен диалог и припомни, че с поведението си съветниците дават пример на тези, които ги гледат и заяви, че оттегля кандидатурата си. Семир Абумелих от ГЕРБ предложи Общинският съвет да бъде разпуснат, да се направят нови избори за общински съветници и тогава да се види кои партии са по- големи. От „Атака" заявиха, че ще подкрепят всяка кандидатура, издигната от ГЕРБ, и внесоха процедурно предложение за прекратяване на дебатите. Предложението не бе прието. Съветниците отново излязоха в 15-минутна почивка.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (60):
16.11.2010 Бургаски мюсюлмани отбелязаха Курбан Байрам на открито, искат джамия
31.03.2009 Община Бургас подготвя заповед за спиране строителството на джамията в квартал "Победа"
27.03.2009 Спряха СКАТ за съветниците, гласували срещу нея
26.03.2009 Комитетът за опазване на зелената среда подкрепи ТВ СКАТ
25.03.2009 ТВ СКАТ: Декларацията срещу нас е абсурдна
25.03.2009 Общинските съветници в Бургас приеха декларация срещу телевизия СКАТ
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).