Трима глобени за незаконен улов на птици край Меден Рудник

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:28 / 12.01.2010
626
Трима души са глобени от инспектори на РИОСВ Бургас за незаконен улов на пойни птици край "Меден Рудник", информират от инспекцията. От тях са иззети мрежи, кафези и птици, използвани като примамки. Общо 12 акта за нарушения на екологичното законодателство са съставени в Бургаско през декември.

Заради неизпълнение на условия в комплексните разрешителни са съставени актове на "Лукойл Нефтохим Бургас" и "Авес 94", един акт е съставен на едноличен търговец по Закона за водите за неспазване на индивидуалните емисионни ограничения.

Две фирми са глобени заради нередности при заплащането на продуктова такса за пускани на пазара опаковки и опаковани стоки. Акт е съставен по Закона за управление на отпадъците и на едноличен търговец за извършване на дейности по третиране на отпадъци без разрешително.

Единадесет са издадените наказателни постановления с общ размер на сумите 7 200 лева. 9 140 лева са постъпленията от текущи месечни санкции.

Заради многократно превишение на нормите за качество на заустваните отпадъчни води, министър Караджова е наложила текуща месечна санкция на "ВиК" за обект ПСОВ "Равда - Слънчев бряг" в размер на 78 хиляди лева, считано от 26.08.2009 г, уточняват от регионалната инспекция.

Източник: factor-bs.com


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).