Три бургаски училища с видеокамери, въвеждат поетапно още

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:47 / 30.08.2011
2012
Община Бургас пое ангажимент да започне поетапно монтиране на видеокамери в училищата, в които няма. Заместник-кметът по образование Йорданка Ананиева посочи, че вече е минала една такава процедура и камери за наблюдение на външното пространство има в три училища.

Камерите са за наблюдение особено на местата, които са недостъпни за друг вид наблюдение. Идеята на общината е през следващите години да се разшири това видеонаблюдение и в други училища. Според Ананиева обаче тези системи за наблюдение трябва да са обвързани с цялостното видеонаблюдение на града и това е задача, върху която трябва да се работи в следващите няколко години.

"Това което изграждаме е на локален принцип, то се наблюдава в рамките на самото училище, но едно по-широко включване на тези системи за наблюдение с един централен пункт, където да пристигат всичките информации и да е свързан с охранителните дейности в полицията, ще е една задача която ще предстои в следващите години. Това което можем сега да направим е да възложим само едно заснемане и проект тъй като изграждането на такава централна система за наблюдение изисква доста средства, но това е нещото което сме стартирали да има проект, да има ясно заснемане на наличната техника, за да може в последствие на този проект да му се търси финансиране и да може да се реализира", посочи Ананиева.

В момента в училищата в общината, където се провеждат държавни зрелостни изпити има монтирани системи за видеонаблюдение. Камерите са монтирани както в стаите, така и в коридорите и на площадките. Това обаче е ангажимент на министерството на образованието, младежта и науката.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).