Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Транспортните фирми искат повече време, за да заработят с фискалните устройства
Автор: Екип Burgas24.bg 16:16 / 26.04.2012Коментари (0)1213
© Burgas24.bg
Транспортни фирми от различни райони на страната се разбраха на среща в Бургас да поискат увеличение на срока, в който трябва да заработят с фискални устройства и да издават касови бонове на всеки пътник. В срещата са участвали общински превозвачи от столицата, Варна, Бургас, Стара Загора и от градове където предстои да се реализират проекти за Интегриран градски транспорт по ОП "Регионално развитие", каза Ивелина Стратева, директор дирекция "Икономика и стопански дейности в община Бургас.

Община Бургас е пилотна община по изпълнението на проекта за Интегриран градски транспорт. Всички фирми в областта на транспорта със 100 % общинско участие имат общи проблеми и общ път по изпълнението на проекта, а по време на срещата е обсъдено текущото изпълнение на проекта.

Обсъдена е темата за икономическата обстановка в страната и отражението на цените на енергоносителите на градския транспорт. Най-обсъжданата тема обаче е била предложените от Министерство на финансите промени за изменение и допълнение в Закона за автомобилните превози, което касае издаването на касови бонове в автобусите.

"Проблемът е, че в предложения проект на закона е даден тримесечен срок, в който фирмите да се оборудват с необходимите фискални устройства, за да могат да обслужват гражданите. В същото време по проектите за Интегриран градски транспорт е осигурено финансиране за въвеждане на електронна система за билети. Успоредно би могло да бъдат изпълнени тези две мерки като се използва финансирането ккоето е осигурено от ЕС. Идеята е да се потърси малко по- дълъг срок за въвеждането на тези фискални устройства защото в рамките примерно на 6 месеца или година самото финансиране и тръжните процедури ще са приключили. Така фирмите, които работят по този проект ще могат да си спестят едни разходи от купуване на касови апарати. Конкретно за "Бургасбус" има проблем, защото всички кондуктори, които са около 200 на брой трябва да бъдат снабдени с такива фискални устройства, а в същото време с въвеждането на електронната система за тикетиране тези устройства ще станат неизползваеми на практика", каза Ивелина Стратева. Затова транспортните фирми са се обединили около едно становище за увеличаване на срока в който да бъдат снабдени с фискални устройства. Предложението ще бъде изпратено на финансовото министерство и народните представители.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: