Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Трайчо Трайков покани на среща областния управител на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:14 / 22.03.2011Коментари (1)893
©
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма кани на среща областния управител на област Бургас и кметовете на Бургас, Царево, Приморско, Несебър и Поморие, представителите на Българска фондация "Биоразнообразие" и Института за зелена политика на среща в София във връзка с приетото решение на Министерски съвет за търсене и проучване на нефт и газ в Блок 1-14 Силистар. Срещата ще е с участието на зам.-министър Марий Косев и ще се състои на 24 март от 14 часа в сградата на министерството.

На срещата кметът Петко Арнаудов ще поиска гаранции за отмяна на министерското решение, с което се дава разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ в блок 1-14 Силистар, който обхваща континенталния шелф и изключителната икономическа зона на България в Черно море.

Царево беше първата община, която обжалва концесията за проучване и добив на нефт и природен газ в зона "Силистар" пред Върховния административен съд. Конкретните доводи, които се изтъкват в жалбата на кмета Петко Арнаудов са, че решението е от категорията административни актове, последиците от които засягат околната среда - водата, земните недра, биологичното разнообразие и неговите елементи. Очертаващите се негативни последици са както за морския туризъм като основен поминък за населението на Община Царево, така и за пристанищната дейност и рибарството, залегнали като приоритетни дейности в икономическата й стратегия. В жалбата се посочва, че това я причислява към категорията "засегната общественост" по смисъла на чл.2, т.5 от Конвенцията за достъпа, участието на обществеността в процеса на вземането на решения и достъпа до правосъдие по въпроси на околната среда и обосновава правния интерес на общината от оспорване на административния акт.

Във връзка с приетото министерско решение за проучване на нефт и природен газ в зона Силистар в общинска администрация Царево се получи и становището на директора на Дирекцията на Природен парк "Странджа" Стефан Златаров. Изразената от него позиция съвпада с позицията на кмета Арнаудов, който изразява надежда, че съвместните им усилия ще защитят поминъка на населението на общината и ще опазят околната среда и биологичното разнообразие в района.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тоз министър май е единствения с Плевнелиев кдето са си на мястото.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: