Тони Костова: Сумата за целевата помощ за отопление за тази година е по-висока

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:38 / 26.07.2010
699
От началото август до края на октомври ще се приемат молбите - декларации на хората, които желаят да получат целева помощ за отопление, съобщи на пресконференция в Бургас Тони Костова, ръководител на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Бургас. Тази година помощта е малко по-висока. За месец на правоимащите се отпускат 56,86 лева, а за целия отоплителен период, който е пет месеца - от ноември до март включително, общата сума е 284,30 лева. За миналата година тази обща сума е била в размер на 276,15 лева.

Другата новост тази година е, че задължително кандидатстващите за отпускане на такава целева субсидия трябва в молбата-декларация да укажат с какво гориво ще се топлят - топлоенергия, електроенергия, природен газ или твърдо гориво. Нов момент е, че отопляващите се на ток или топлоенергия трябва да представят към документите и бележка от последната платена фактура, каза Костова и припомни групите, имащи право на целева субсидия за отопление, които са описани в член 10 и 11 на Правилника за приложение на Закона за социално подпомагане.

Ако бъде установено, че лицето не е ползвало по предназначение средствата за отопление, то тази помощ трябва да бъде върната, като се дължат също така и лихви, посочи Костова. Освен това прегрешилото лице няма да получи помощ за отопление и за следващата година. За миналия отоплителен сезон са подадени 8 540 молби - декларации за отоплителна помощ, от тях са одобрени 7 549, припомни Костова. На пет души са отнети помощите за отопление. Те са от Бургас, като най вероятно са продали ваучерите си за отопление на твърдо гориво, каза Костова. Тези нарушители тази година няма да получат такава помощ.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).