Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Титани на Темида решават съдбата на Стависки
Автор: Екип Burgas24.bg 10:05 / 09.01.2009Коментари (0)1376
© Burgas24.bg
Бургаският прокурор Светлозар Костов, който няма загубено дело, и топадвокатът Явор Нотев, наричан от колегите си Отличника, влязоха в дуел за съдбата на фигуриста. Първият рунд в съдебната зала е за рицаря на рапирата с ефективната присъда от 2,5 години за катастрофата, причинена от Максим.

Обвинителят Костов се е превърнал в истинско страшилище за мутрите в Бургас. Всеки престъпник, озовал се в папка на Рицаря, знае, че решетките не му мърдат. Магистратът, известен повече като прокурора, който вкара Очите в затвора, няма нито едно загубено дело през последните 11 години. След 19 години стаж в съдебната система Костов си е извоювал име на безкомпромисен прокурор, който не познава милост. Има ли престъпление, трябва да има наказание, е мотото на магистрата. Името му нашумя за първи път през 2001 година. Първите искри слава му донесе мегаделото за взрива в Несебър, убил на място трима души, сред които и съпругата на Митьо Очите. Държавното обвинение успя да вкара петима - поръчители и извършители на бомбения атентат. Трима от тях получиха доживотни присъди. Костов влезе в медиите и със снимка, на която позира с вързани кънки след обявяване ефективната присъда на Максим Стависки. "Аз уважавам много шампиона Стависки, но човекът, който причини тежка травма в пияно състояние, след като бе лице на кампанията "Аз не карам пил", според мен заслужава да изтърпи наказание в затвора", обяснява обвинителят. Съжалява, че е допуснал такъв кадър, но не защото е сгрешил, а защото е разбран погрешно.

За 51-годишния софиянец Явор Нотев приятелите казват, че е отличник във всичко. През 1980 г. той е завършил с отличие Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Пет години работи като следовател и се занимава предимно с транспортни дела. Самият той е перфектен шофьор, може би и защото 21 години се занимава с дела, свързани с катастрофи. Юристът беше защитник и на Боян Георгиев, шофьора, който уби шоумена Емил Трифонов-Кембъла. Той работи и по други хитови дила. Нотев е бил адвокат на Илия Павлов и Емил Кюлев, той е един от защитниците на Николай Маринов-Малкия Маргин, защитаваше в съда и полицаите, причинили смъртта на Ангел Димитров-Чората. Компетентната правна помощ на адвоката потърсиха Волен и Капка Сидерови, както и бизнесменът Петър Драшков. Като защитник на Стависки не вярва, че затворът ще има полезен ефект за световния шампион. Според него условна присъда с изпитателен срок е най-логичното наказание за Стависки, който има интелигентността да осъзнае какво е извършил.

Бургазлията Костов мечтал като хлапе да стане велик детектив, като Еркюл Поаро. В преследване на тази цел той завършил право през 1990 година и започва работа като следовател в Бургас. След две години стаж в следствието осъзнал, че обича да работи повече със законите, и избрал прокуратурата за своя съдба. Всяка свободна минута доскоро използвал, за да мята въдица по реки и язовири, но сега жертва хобито си за най-новия член на семейството - дъщеря си Светлана. Обикновено релаксира с класическа музика. Влюбен е в импресионизма и притежава няколко копия картини на Клод Моне. Напоследък събира странни табели и надписи.

Нотев пък мрази лова и риболова. Отпуска във фитнеса или на ски в Рила. Мястото, където винаги се презарежда, са пистите на Ястребец, в подножието на Маркуджиците. Препрочита "Приключенията на храбрия войник Швейк". Заклет рокаджия е. Някога ухажвал жена си с баладите на "Юрая Хийп", "Лед Цепелин", "Пинк Флойд" и "Гънс енд Роузес". Все още пази колекцията си от значки и пощенски марки, които е събирал като ученик.

Източник: в. "Стандарт"




Още по темата: общо новини по темата: 39
09.04.2019 »
19.11.2016 »
17.11.2016 »
21.03.2012 »
22.12.2011 »
27.10.2011 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
Градският транспорт в София
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: