ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Тези изкушения също поскъпнаха | ||||||
| ||||||
"При положение че едно яйце е 40 ст., сметаната е почти 14 лв., а половинка маскарпоне е 8-9 лв, реално една торта ни излиза 20-30 лв. Това са пари само за продукти. Ако добавим ток, просто е много страшно", споделя сладкарката Силвия Славова. "Например една от тортите, които предлагаме, има шоколадов блат, шоколадов мус, един пласт крем маскарпоне с шамфъстък, ягодови кули, шоколадова глазура и украса. Това прави малко над 25 лв.", обясни сладкарят Силвия Мацурева, предава NOVA. Миналогодишните разходи за цяла торта днес стигат само до втория блат. В сладкарниците обаче компенсират поскъпването на продуктите на свой гръб, защото вдигнат ли цените правопропорционално на инфлацията, рискуват тортите да си останат недокоснати на витрината. "Няма как да вдигаме много високо цените, защото накрая няма да имаме клиенти. Ако ги загубим, ще се наложи да изхвърляме продукти", обясни Славова. И въпреки всичко Станимира и Силвия са си обещали да не правят компромиси с качеството. За да остане тортата торта, а не топка със сироп и захар. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Ще има взривове в Бургас
14:27 / 04.11.2024
Бебета пострадаха при катастрофа в Бургас
09:10 / 04.11.2024
Верижна катастрофа с тежко пострадал затвори АМ "Тракия" в посока Бургас
21:21 / 03.11.2024
Ето какви ги върши последно най-известният от "Биг Брадър"
12:55 / 03.11.2024
Земетресение удари Гърция, усети се и в Южна България
20:11 / 03.11.2024
Meteo Balkans ни предупреди
13:41 / 04.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета