Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Тестват енергийната ефективност на бургаски хотел
Автор: Екип Burgas24.bg 09:33 / 24.11.2010Коментари (0)1007
© Burgas24.bg
Центърът за социална и екологична отговорност е избран от Програмата за околна среда на ООН да осъществи тестване на електронен инструмент (в реално време) за оценка на енергийната ефективност на хотели и други обекти за настаняване и да съдейства за неговото адаптиране преди масовото му популяризиране за свободно ползване от настанителния сектор в Европа. Осъществяването на проекта е с подкрепата на Областна администрация Бургас и лично на Областния управител - г-н Константин Гребенаров.

Проектът "Енергийни решения за хотели", насочен към разработване на подобен инструмент, чрез който да се подпомогне политиката на ООН, ЕС и други международни организации за ефективно използване на енергията, е съвместна инициатива на Програмата за околна среда на ООН, Световната туристическа организация, Международната хотелска и ресторантьорска асоциация, Агенцията за интелигентна енергия на ЕС, Европейския съвет за възобновяема енергия и Френската агенция за околната среда и управление на енергията. Той цели да подпомогне настанителния сектор в Европа, в който преобладават хотелите, представляващи малки и средни предприятия, като им предостави за ползване този безплатен инструмент.

Съгласно рамковото споразумение, в България трябва да бъдат обучени да използват разработения инструмент 25 хотела и други средства за послон или места за настаняване в Бургаския регион и Странджа. След попълване на данни за използваната енергия, хотелите ще получат кратък доклад за енергийните характеристики на дейността си, както и списък с възможни мерки за ефективно използване на енергията. Те ще бъдат посетени на място за оценка на системите и обсъждане на работен план за въвеждане на предложенията. Обектите ще бъдат консултирани и по отношение на различни технологии и доставчици, както и за действащи програми за насърчаване на ефективното използване на енергията и на възобновяеми източници на енергия. Проектът ще се реализира с любезното съдействие на Бургаската регионална туристическа асоциация и Дирекцията на ПП «Странджа».

Представянето на проекта и пилотното тестване на електронния инструмент ще се проведе днес, като официалното представяне ще се състои от 9.30 ч. в залата на Областната администрация Бургас. На събитието ще присъстват г-жа Елена Рей и г-жа Бригите Щайнберг от Програмата на ООН за околната среда, която е ангажирана с разработването и тестването на електронния инструмент.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: