Телефонните измамници бързо сменят схемите, с които действат

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:47 / 14.06.2010
936
Телефонните измамници много бързо сменят престъпните схеми, по които действат. Това каза говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева. Последната схема, по която действат измамниците е като се представят за висши медицински служители. "Докторът" обикновено се обажда от болница за да съобщи за инцидент със сериозни последствия, при който е пострадал близък на жертвата. Естествено е необходима спешна оперативна намеса. Изискват се големи парични суми, които да се платят веднага, защото това би коствало живота на близките на възрастния човек.

"За нас е важно хората да говорят с възрастните си роднини и да обяснят, че не е масова практика от болницата лекарски персонал да звъни по домовете и да изисква парични суми, които да се заплащат предварително", обясни Рандева.

Друга разпространена схема е печалба от игри или рекламни томболи. Въпреки полицейската превенция в национален мащаб, популяризирайки престъпните схеми, винаги ще се намерят доверчиви възрастни хора, които да дадат парите си на телефонните измамници, категорична е Рандева. Лятото е сезонът, в които хората са по-непредпазливи и това е причина за зачестилите жертви на телефонни измами.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).