Таня Колева: Не давайте пари на ръка на просещи деца!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:44 / 22.04.2012
1974
През април Центъра за работа с деца на улицата в Бургас работи с 14 деца, насочени там от отдел Закрила на детето към регионалната дирекция за социално подпомагане. Част от тези деца просят, за да изкарват пари на семейства си. Директорът на центъра в града Таня Колева обясни, че в момента няма увеличение на просещите деца, но особено по празниците излизат деца, и то такива, които са познати както на полицията, така и на отдел Закрила на детето и на центъра.

"Те се опитват да използват съчувствието на хората, когато са готови на благотворителност. Намират се около храмовете и в центъра, но сме получавали сигнали за деца и пред болницата например. Приканвам обществеността, когато видят просещо дете, да не му дават пари, а да му купят храна или да му дадат дрехи, но не и пари на ръка, защото това е начинът, по който семействата се задоволяват. Те въвличат децата си в този начин за изхранване, въпреки че ние разговаряме с тях и им казваме, че не трябва да използват децата си за пари", каза Колева. 

Тя очаква през летните месеци просещите деца да се увеличат. Центърът, който вече съществува шеста година и предоставя дневна грижа за деца и родители, работи съвместно с Първо районно полицейско управление, на чиято територия в центъра са повечето просещи деца, но и с 4-то РПУ, защото децата пък живеят там - в кварталите "Горно Езерово" и ‘Победа", работи и отдел "Закрила на детето".


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).