Таксиджиите в Бургас искат да вдигат цените

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:48 / 11.12.2023
1228
Представители на таксиметровия бранш искат да вдигат тарифите, установи справка на Burgas24.bg.  Шофьорите на жълтите коли предлагат на Общинския съвет минимална дневна тарифа от 1,09 лв./км да се повиши на 1,30 лв./км, а минимална нощна да скочи от 1,19 лв./км на 1,45 лв./км.

Превозвачи и таксиметрови водачи настояват също така да им се позволи да използват буслентите в града. Те искат също така желаят да могат да влизат при необходимост в района на "Автогара Юг" и "Автогара Запад". Таксиджиите искат и да се поставят екотоалетни на част от таксиметровите стоянки.

Като мотиви за покачването се посочва, че според сайт на Национален статистически институт годишната инфлация за юни 2023 г. спрямо юни 2022 г. е 15%. Освен това има увеличение на минималната месечната заплата за периода. Цените на автомобилите на пазара са се покачили с повече от 35%, което е определящо за бранша. Липсата на нощен живот и последиците от пандемията са оставили трайни следи и са изгонили доста от таксиметровите водачи. Таксиметровата дейност в града отдавна не бил привлекателна, а шофьорите масово се преквалифицирали в международни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Има ли дюни край къмпинг "Каваци - Север"? Четири комисии проверя...
Бургазлии, ето защо е важно да използваме кафявите кофи за боклук...
Стартира първата здравно-обучителна програма по първа помощ в Бур...
Нови съквартиранти в Зоопарк Бургас
Временна организация на движението на ул. "Чаталджа"
Вендинг автомати в Бургас под атака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).