Световноизвестен икономист изнесе лекция в Бургаския университет

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:57 / 03.11.2010
1087
Бивши и настоящи студенти от
Бургаски свободен университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Световноизвестният икономист професор Лешек Балцерович изнесе днес публична лекция на тема "Фактори, определящи стопанския растеж" пред студентите на Бургаския свободен университет. Ексфинансовият министър на Полша е на посещение в страната по покана на посолството на Република Полша в България и Гражданска инициатива "Справедливост".

През двадесети век трима поляци чрез своите действия повлияха на световната история и оставиха своя отпечатък върху живота на милиони - Йоан Павел ІІ, Лех Валенса и Лешек Балцерович.

Лешек Балцерович не е политик, нито е духовен водач, но именно той въздейства най-силно, най-непосредствено и най-положително върху хората и тяхното ежедневие. Запазено място в учебниците по история му осигури икономическата реформа, на която е основен автор. Планът "Балцерович" е едно от най-важните събития в историята на Източна Европа през ХХ век. Благодарение на него се създават условия за бързо и устойчиво развитие на пазарната икономика в постсоциалистическия регион. В резултат на този план двадесет години след началото на промените Полша и страните, възприели този план, са по-богати и в много аспекти по-развити, а Полша стана еталон за успешна икономическа трансформация.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).