Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Съветниците ще взимат важни решения на 15-ото заседание на ОбС
Автор: Екип Burgas24.bg 09:53 / 27.11.2012Коментари (0)1094
© Burgas24.bg
В 10.00 часа започва 15-ото заседание на Общински съвет Бургас. В предварителния дневен ред има входирани 58 докладни записки, по които съветниците трябва да вземат решение. Със сигурност една от допълнителните точки ще е идеята община Бургас съвместно с още три общини от страната да кандидатстват заедно с проект за закупуването на около 100 тролейбуса, които на по-късен етап ще бъдат разпределени според нуждите на общините, ако проектът бъде спечелен.

Като първа точка в дневния ред съветниците трябва да изслушат отчета за дейността на общинския съвет за периода юни - октомври включително. Кметът Димитър Николов иска съгласие за промяна на инвестиционната програма на общината, касаеща прехвърляне на средства от едно перо в друго. Следват докладни записки свързани с кандидатстване на общината по европейски програми.

Зам.-кметът Йорданка Ананиева предлага издаване на запис на заповед в полза на министерство на регионалното развитие и благоустройство във връзка със спечеления от община Бургас проект "Магията на древността и красотата на природата от Бургаския залив", който е свързан с развитие на туристическата инфраструктура в региона.

Зам.-кметът Лорис Мануелян предлага за одобрение проектното предложение , свързано с социални услуги на хората с увреждания. Той предлага и промени в наредбата за финансиране на спортните клубове. Зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев иска одобрението на съветниците за създаване на "Бургаски транспортен и логистичен клъстер", в който да участват общината и общинската фирма- превозвач "Бургасбус". Промени в наредбата за разпореждане с общински имоти предлага председателя на Общинския съвет Снежина Маджарова.

На днешното заседание трябва да решат дали ще дадат възможност на желаещите жители на квартал Ветрен да ползват минерална вода за битови нужди. Няколко точки от дневния ред са свързани с разпореждане с общински имоти. Една от тях е отдаването под наем на първия етаж на магазина на пазар "Краснодар", като началната тръжна цена е 15 000 лева на месец. Предходният наемател напусна помещенията, след като не беше плащал наем на общината.

Предстои и избор на членове на надзорния съвет на общинската агенция по приватизация. Съветниците ще решават и да безвъзмездно предоставяне на общински имот за нуждите на "Районен център 112", разкриване на пункт за "Детска млечна кухня" в района на Славейковото пазарче и облагородяване на междублокови пространства в Бургас. Около 15 докладни записки са входирани от съветниците от Национален фронт за спасение на България и по традиция при тяхното обсъждане напрежението в Общинския съвет нараства. Този път съветниците предлагат отново да се разглежда Наредбата за опазване на обществения ред в частта й за религиозна пропаганда, както и промени в "Синята зона".

За пореден път за обсъждане е внесено за разглеждане предложението за създаване на комисия, която да определя как се отпускат средства и се предоставят общински помещения на неправителствени организации и искането за спиране на строежа на подземния паркинг на площад "Св.Св. Кирил и Методий". Групата иска още дом на културните дейци, пари за театрална школа, ремонт на улици, алеи и шахти. Съветниците искат и изграждането на пасарелка за пешеходци на входа на Морската, проектиране на Т-образно кръстовище в местността "Капчето" към зона "А" на бургаския комплекс "Меден Рудник", обезопасяване на булевард "Стефан Стамболов" в отсечката от хотел Космос до кръстовището с улица "Сан Стефано", премахване на гърбиците от уличното платно на пътя Бургас - Твърдица и др.

Във връзка с решение на общинския съвет от предходното заседание операторите няма да заснемат сесиите директно от заседателната зала. В залата са поставени камери и е осигурено помещение за своеобразен пресцентър, откъдето телевизиите ще имат възможност да вземат сигнал за директно излъчване. Дали този ход на мнозинството ще успокои страстите по време на заседанията ще стане ясно още по време на тази сесия.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: