Съветниците приеха програмата на кмета за управлението на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:20 / 24.04.2012
996
След близо едночасови дебати относно програма на управление на кмета за 2011-2015 г, съветниците прекратиха дебатите, по предложение на Димитър Людиев. Кметът Димитър Николов помоли да подкрепят програмата му за развитие на общината.

"Правил съм сравнение с другите градове за развитието им. Бургас изпреварва други градове по различни сфери и проблеми. Подобни дискусии имаше и преди 4 г, подобни критики се чуха и не само в залата на ОбС. Направиха се сериозни усилия, мобилизирахме общинската администрация. Убеден съм че с подкрепата на прогресивните съветници Бургас ще е място в което младите ще искат да останат за да реализират своите начинания. Място, с което ще се гордеем, че сме вложили усилията си. Със злоба и обиди Бургас никога няма да е прогресивен град. Пожелава ви да превъзмогнете политическите пристрастия и да приемете категоричния избор на бургазлии. Подавам ви ръка на всички. Нека се гордеем че сме в един екип", каза кмета.

Съветниците гласуваха "за" 36, "против" 6, "въздържали се" 6. Така програмата на кмета бе приета. Преди това обаче Красимира Маркович се обърна към съветниците от НФСБ, че са си заслужили заплатите на водещи на телевизия Скат. "Това което чух е обида за всички в залата а и за тези котио гледат вашата телевизия Вие направихте общи и популистки изказвания без нищо конкретно. Продължавате да коментирате и да обиждате", каза тя.

На основание чл. 41 ал. 3 от правилника председателя на общинския съвет Снежина Маджарова направи забележка на Валентин Фъртунов,защото той без да му е дадена думата води дебат от място и то със завишен тон на изказването. Валентин Касабов направи забележка на Маджарова. Димитър Людиев дори се обърна към медиите в залата да отразяват обидите които отправя Касабов. "Срамувам се да слушам цветущите обиди на Касабов.Затова предлагам прекратяване на дебатите", каза председателят на групата на ГЕРБ.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).