Съветниците отхвърлиха предложението за премахването на обществения посредник

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:41 / 13.09.2011
1057
Съветниците дебатираха относно предложението на групата "Независими", които вече са Национален фронт за Спасение на България", те смятат, че фигурата на обществения посредник е излишна и предлагат неговата дейност да се извършва от общинска администрация.

В залата Валентин Касабов попита какво върши омбудсмана и сам си отговори - с нищо. Според Касабов омбудсмана е част от администрацията и дори е по-ограничен във функциите си. Според него той е една скъпа пощенска кутия, която препредава жалбите на гражданите.

"Ами нали тази функция е вменена и на нас като общински съветници. Колко от вас не са отвърнали на молбите на граждани. Ако ние продължаваме да имаме обществен посредник, ние тогава за какво сме?!, " каза в зала Касабов.

На обратното мнение бе съветника д-р Антонио Душепеев, според когото ако позволява закона би трябвало да има още един омбудсман в Бургас. Димо Грудев припомни какво е свършил обществения посредник и каква роля е изиграл по ключови казуси и че групите в Парламента трябва да лобират за увеличаване на правомощията на посредника.

В крайната сметка съветниците гласуваха против докладната. Без дебат съветниците приеха и така упълномощиха председателя Снежина Маджарова да обяви втори конкурс за нов обществен посредник, тъй като не е избран такъв при последната процедура.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).