Съветниците отхвърлиха докладна за ограничаване на религиозната пропаганда

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:35 / 27.11.2012
531
Бургаските общински съветници започнаха обсъждането на докладната записка на НФСБ за изменение и допълнение на наредбата за обществения ред относно религиозната пропаганда и ограничаване на дейности на сектите като раздаване на агитационни материали, посещението им по домовете на гражданите и др.

Съветникът Валентин Касабов заяви, че когато се касае за бъдещето на децата, политиката е излишна. Зам.-председателят на общинския съвет Константин Луков посочи, че вече такива промени са приети в Наредбата за опазване на обществения ред и призова вносителите да са по-прецизни в предложенията си. Християн Митев от НФСБ посочи, че действително са приети такива предложения, но са върнати от Областния управител за доразглеждане от Общинския съвет.

Според Руслан Карагьозов от ГЕРБ, явно областният управител е имал юридически мотиви за това връщане. Според него, така направените предложенията на НФСБ биха ограничили и религиозните прояви на православната църква и за пример даде предвожданата от свещеници манифестация по повод 24-ти май.

Ангел Божидаров от НФСБ каза, че техните предложения визират пропаганда по домовете на гражданите, която се извършва без тяхно съгласие и спирането им по улиците и раздаване на книги и религиозни материали и става въпрос за "целенасочена улична агресия на чужди мисионери".

Според вносителите, необходимо е подобна агресия да бъде игнорирана и да се защити православния характер на държавата, което не означава, че се отхвърлят останалите религии, или се забраняват. След процедурно предложение за прекратяване на разискванията, мнозинството съветници гласува "против" и така предложението на НФСБ бе отхвърлено.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).