Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Съветници от ГЕРБ подкрепят искането за преместване на още две държавни структури в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:16 / 28.05.2012Коментари (0)904
Общинските съветници от ГЕРБ-Бургас подкрепиха искането на граждански и съсловни организации за преместване на седалищата на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) и ИА "Морска администрация" в морския град. По време на редовното си заседание групата на общинските съветници обсъди декларацията в подкрепа на тези искания, която бе изпратена до Министерски съвет в края на миналата седмица. Съветниците определиха като безспорен успех и обявеното решение за преместването на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в Бургас.

"Бургас е пример за най-успешен български град, който трябва да продължи развитието си. Следващата крачка напред ще бъде преместването на ДППИ и ИА "Морска администрация" в Бургас. Имаме всички основания и аргументи да отправим такова искане и седалищата на двете държавни предприятия да бъдат разположени в нашия град. Преместването на ИАРА в Бургас е успех не само за града, но и за цялата област. По този начин цялата рибарска общност ще се обедини и ще има нови възможности за развитие", коментира водачът на групата общински съветници в местния парламент Димитър Людиев.

Според общинските съветници от ГЕРБ-Бургас ДППИ и ИА "Морска администрация" могат да се развиват и да работят още по-ефективно, ако седалищата им бъдат преместени. На територията на Пристанищен регион Бургас работят 8 частни и държавни пристанищни оператора, а за 2010 г. през терминалите на региона са обработени вносно - износни и транзитни товари в размер на 13 625 хил. тона. Пристанище Бургас е и единственият български порт с утвърден съгласно българското законодателство Генерален план за развитие, с конкретизирани параметри на дългосрочна стратегия. Според нея предстои изграждането на круизни и яхтени терминали, които ще променят изцяло облика на Бургас.

През изминалата седмица официално бе обявено преместването на седалището на ИАРА в Бургас с решение на Министерски съвет. До този успех се стигна благодарение на усилията, които положиха народните представители от ГЕРБ-Бургас, кметовете на черноморските общини в областта, областният управител Константин Гребенаров, рибарските сдружения, както и заетите в рибарството и свързаните с него производства.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Хороскоп за деня
Олиото стигна цената на зехтина
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бури и градушки 2024
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: