Сувенирна топка на Христо Стоичков, подписана от него, ще бъде разиграна на благотворителен търг в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:13 / 14.06.2024
1380
22 отбора от пет държави ще се включат на 14 и 15 юни в Спортен комплекс "Славейков" в традиционния благотворителен турнир по футбол, в подкрепа на децата на загинали служители на МВР. Турнирът е част от спортния календар на Община Бургас и Международната полицейска асоциация (ИПА).

Международното участие включва два отбора от Румъния, и по един от Полша, Словения и Република Северна Македония. Останалите формации са от Бургаски регион, както и от Видин и тим на СДВР-София, за които това ще бъде дебют в турнира. Тази година комисията определи 19 деца, чиито родители са починали, за да получат финансова помощ.

Отделно от петте чуждестранни отбори, ще пристигнат и делегации от полицейските управления в сръбските гладове Крушевац, Пожаревац и Зайчар, както и от Улцин (Черна гора), Бръчко (Босна и Херцеговина) и Скопие (Република Северна Македония). Мачовете ще се играят на два терена паралелно на Спортен комплекс "Славейков" в Бургас на 14-15.06.2024 г.

Първите срещи започват в 9.00 часа на 14-и юни (петък), като на терен 2 ще играе един от гостуващите отбори – Куманово (Република Северна Македония) срещу състава на Охранителна полиция. Веднага след тях излизат полицаите от Познан (Полша), които ще срещнат състава на МВР Бургас. Елиминациите – от четвъртфиналите до финала, ще се проведат в събота, 15-и юни 2024 г., а награждаването е предвидено в 13.15 часа където официалните гости ще връчат награди на победителите.

Освен даренията за децата на починали полицаи, средства ще се набират и чрез благотворителен търг. Най-новата сувенирна топка на Христо Стоичков, лично подписана от легендата на футбола, ще бъде разиграна на своеобразния аукцион. Отново ще бъде представена и фланелка на Стоичков, също подписана и дарена за търга от Валери Гергов от Видин. И двата артикула на Камата са с начална цена 150 лева.

Миналата година бяха събрани 10 800 лева, които бяха разпределени на 16 деца.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Възможности за стаж в Бургас
Първи полет с туристи от Узбекистан на летище Бургас
Страхотен концерт в Бургас за Джулай морнинг
Юлиан Костов снима нов български филм в Бургас
Туроператори стартират чартърите от Узбекистан до Бургас
Нови проблеми с емблематичен плаж на Черноморието


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).