Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Сърфисти ползват без правила и регламент северния плаж в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:51 / 12.08.2012Коментари (4)614
Практикуващите сърф на бургаския плаж нямат обозначени коридори за влизане и излизане, създават проблеми и предпоставки за инциденти. Сърфистите нямат никакви заграждения, нямат обособена зона, влизат в морето откъдето си искат и не се съобразяват с летовниците. За това аламира наемателят на северната ивица в Бургас Атанас Атанасов. По думите му сърф зоната трябва да е отделена от плажуващите с понтонни ролки или плаващи знаци за да няма заплаха за инцидент и за сблъсъци между сърфисти и къпещи се.

"И сърфовете, както джетовете, могат да бъдат опасни. Рисковите ситуации не винаги могат да бъдат предотвратени и предвидени от сърфистите, а отговорността при инцидент носят спасителите. Всеки сърф може да причини сериозно нараняване както във водата, така и на пясъка. Опасност има и при внасянето и изнасянето на дъските, тогава също може да бъде ударен някой от плажуващите", каза Атанасов.
"Редно е да пуснат молба за коридори и да си обозначат сърф зоната с табели. Проблемът със сърфистите е идентичен като този с частните джетове и моторници. По Закон не можем да ги гоним, нямаме право, морето е свободно за всеки, допълниха от фирма "Бургас бийч", наемател на ивицата. От там настояват да има ясни правила за всичко, което се движи по вода, а стриктното им изпълняване да гарантира, че летовникът ще си отиде цял и невредим.
От "Бургас Бийч" съобщиха още, че за проблема със сърфистите, които ползват без никакви правила и регламент част от зоната на плаж - Север, с писма ще бъдат запознати областният управител, кмета на общината и ОД на МВР.

В "Бургас Бийч" постъпват ежедневно сигнали от туристи, които се жалват, че са се разминали на косъм от сблъсък със сърф. Разтревожени сме от опасността да се стигне до фатален инцидент, още повече, че наемателят на плажа носи отговорност за това, заяви Атанасов. Той предлага да бъде организирана работна среща по проблема, с участието на всички заинтересувани страни и да бъде преценено къде е най-безопасната зона за сърфиране.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.08.2012 г.
0
 
 
статистика пострадали от сърф=0 това не са 250 кс-джет
Aнонимен
на 12.08.2012 г.
+1
 
 
Аз също се питвам да спортувам, плувайки. Сърфистите могат да са опасни.
Aнонимен
на 12.08.2012 г.
-1
 
 
Я стига глупости защо общината винаги е против хората които се опитват да спотуват еми направете място където и те да карат без хора във водата някъде към евиния плаж.Същата работа като с децата които караха бмх на паметника направиха им едно смешно подобие на скейт парк в славейков където те не могат да карат и ги пратиха да се спасяват там
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: