Съкратените корабостроители ще се пробват за среща със социалния министър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:55 / 20.01.2014
1036
Бургаските корабостроители отново чакат среща с кмета, областния управител и новото ръководство на завода. Срещата няма да се състои най-вероятно днес, тъй като трябва съгласуване на графиците на институциите.

На днешната среща на корабостроителите стана ясно, че ще се опитат да се срещнат утре със социалния министър Хасан Адемов, който ще бъде в Бургас. На днешната среща-протест бяха поставени и някои искания от съкратените работници. Да се търси отговорност от виновните, довели корабостроителницата до сегашното й състояние, за да знаят новите управляващи какво ги очаква в случай на подобни резултати. Иска се и прозрачност на работата на новото ръководство, както и да се запази предмета на дейност - корабостроене и кораборемонт, както и дейността на корабостроителницата да бъде възстановена в най-кратък срок, за да съхрани старият персонал.

Работниците настояват и за основен ремонт на спусковото устройство, както и да се направи среща с прокуриста, новия изпълнителен директор на завода и областния управител и кмета, където в друстранен протокол да бъдат набелязани конкретни мерки за оздравяване на корабостроителницата. Иска се и ръководството на корабостроителницата да пусне писмо до стари клиенти и евентуално нови такива, както и на сайта на корабостроителницата, че от определена дата нататък извършва кораборемонт и корабостроене и всяка друга информация да се смята за невярна.

Исканията са изготвени и формулирани от Николина Иванова. Исканията могат да бъдат допълнени утре при срещата на корабостроителите от 10.00 часа и предадени на срещата на съкратените работници с кмета, областния управител и новото ръководство на завода.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (45):
13.03.2014 Продават "Бургаски корабостроителници" и на части
11.02.2014 Инвеститори с 5-годишен оздравителен план за корабостроителницата
03.02.2014 Съкратените корабостроители продължават с протестите
29.01.2014 Корабостроителите внасят днес сигнала до прокуратурата
24.01.2014 Съкратените: Фалитът на Бургаската корабостроителница е умишлен
24.01.2014 Съкратените корабостроители подготвят сигнал до прокуратурата
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).