Студентите-окупатори от БСУ се обявиха в подкрепа на колегите си от София

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
14:00 / 30.10.2013
983
Студентите, които са окупирали една от залите на Бургаски свободен университет публикуваха своята позиция. В нея те изразяват пълната си подкрепа към колегите си от Софийски университет, които подеха инициативата за окупиране на учебни зали, както и към всички останали ВУЗ-ове в страната. Както сами са се обявили, студентите от окупационния център посочват още, че в тъмни времена, когато има високи нива на обществена несигурност, един от многото дългове на всеки човек, е да подеме битка.

"Нашата битка е за прозрачност в управлението не само на държавата, но и на нейните ВУЗ-ове, включително и частните. Това е битка за едно по-добро бъдеще. Далеч сме от мисълта, че всички студенти на Бургаския свободен университет застават зад каузата "окупирай", но сме убедени, че всички са "ЗА" едно по-добро бъдеще", посочват те.

Според тях има нужда от реформа в образованието. "Ние, в ролята си на студенти с мнение, окупирахме зала 222 на БСУ. Ние не държим университета като заложник. Ние нямаме искания, които, след като бъдат одобрени, ще престанем да окупираме. Ние изразяваме съпричастност по един интелигентен начин чрез уъркшоп в окупираната зала, с много дебати и споделени мисли и надежда за едно по-добро бъдеще за всички, които днес са студенти, а утре - кой знае, може би чистачи, а може и министри. Декларацията на колегите от Софийски университет много ни трогна и се почувствахме длъжни да реагираме, затова чрез този наратив символично им подаваме ръка и изразяваме готовност за допълнително сътрудничество между всички нас, студентите на Република България".

Групата студенти призовават за една по-добра България. България, в която ще се борят за себе си и за бъдещето си. Те призовават да се обърне негативността в положителност, започвайки от окупирането на университетите, но по един интелигентен начин и да канализират общата си енергия в създаването на една прозрачна, некорумпирана държава, а не просто да свалят и заменят един безсмислен режим с друг. Според тях битката тепърва започва.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (2)

Още по темата (351):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
06.06.2014 Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу неадекватното ни правителство
28.05.2014 Отложиха дебатите по вота на недоверие, Миков изключи микрофона на депутат от ГЕРБ
27.05.2014 Протест пред Народното събрание утре, ще искат оставки
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).