Студенти и преподаватели изкараха курс по предприемачество

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:23 / 22.02.2010
1306
туденти, преподаватели и изследователи получиха сертификати след успешно преминаване на Курс по интелектуална собственост и Курс по предприемачество, организирани от Високотехнологичен бизнес инкубатор - Бургас. Курсовете са част от изпълнението на проект "Насърчаване на предприемачеството сред изследователите" финансиран от Фонд България /USAID и German Marshall Fund.

Участниците получиха знания в областта на предприемачеството и интелектуална собственост, паралелно с основната си дейност, а други бяха мотивирани да стартират собствен бизнес. Бяха информирани по важни въпроси и проблеми свързани с иновациите и изобретенията, патентите, индустриалния дизайн, търговски марки, авторски права, франчайзинг. Те получиха знания за възможности за стартиране и развитие на малките и средни предприятия, какви предпоставки има за развитие на предприемачеството, какво е бизнес планиране, предприемачески стратегии и прозорци, проектно финансиране и др.Високотехнологичен бизнес инкубатор е организация с нестопанска цел създадена през 2003 година в град Бургас от млади специалисти и бизнесмени. От тогава до настоящия момент работи в полза на предприемачите и бизнеса, както и в полза на научните работници и изследователи. Помага на млади научни екипи и специалисти да развият идеите си и да ги накарат да проработят.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нещо ново тръгва от Бургас
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).