Строят пречиствателна станция и доизграждат канализацията в Маринка

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
13:01 / 18.01.2012
1671
През тази година ще започне реализацията на втория етап от изграждането на канализацията в село Маринка. Средствата за това ще бъдат отпуснати от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДОOС/ към Министерството на околната среда и водите. Това обяви вчера пред жителите на бургаското село зам.-кметът Красимир Стойчев по време на първото от поредицата обществени обсъждания на проектобюджета за 2012 г. на Община Бургас.

В началото на срещата зам.-кметът Красимир Стойчев припомни на присъстващите, че през изминалата година бе открит нов пенсионерски клуб и нов медицински пункт в селото. Освен това със средства по Фонд "Енергийна ефективност", осигурени от Община Бургас, бе извършено цялостно саниране, боядисване и подмяна на дограмата на училище "Христо Ботев" в Маринка.

Той запозна присъстващите с основните параметри и пера на проектобюджета на общината, и заложените в него обекти, планирани за реализация през настоящата година там.

Пак тази година предстои и изграждане на пречиствателната станция в Маринка. Средствата за стартиране на строежа вече са осигурени от Община Бургас. Вече са в ход тръжните процедури за избор на изпълнител, който да изготви работния проект и изгради пречиствателната станция. Предвидено е след прокарване на канализацията, улиците под които минават новите тръби да бъдат преасфалтирани. Положена ще бъде и нова настилка на ул. "Стефан Караджа".

Приоритетен обект за общината е и полагането на водопровод, обслужващ Маринка, Твърдица, Димчево и Извор, с което ще бъде направена важна стъпка към решаване на един от основните проблеми на жителите на тези села - некачественото водоснабдяване в района.

В проектобюджета за 2012 г. е предвидено още изграждане на нова спортна и нова детска площадка в парка на селото.
Жителите на селото пожелаха нова детска градина, банкомат и нова ограда на училището. Зам.-кметът Красимир Стойчев обясни на присъстващите, че първо трябва да се направи проучване за броя на децата в селото и тогава според нуждата да се мисли за изграждане на детска градина там. За разкриване на банкомат се оказва, че няма достатъчно хора в селото, а училищната ограда може да бъде ремонтирана още тази година от бюджета на учебното заведение.

Общественото обсъждане на проектобюджет`2012 в Маринка премина при засилен интерес от страна на жителите и в пълна зала. На него присъстваха още кметът на селото Лъчезар Колев, директорът на общинска дирекция "УКОРС" Веселин Василев и общинските съветници Димитър Людиев и Галя Василева.

Следващото публично обсъждане на бюджет 2012 ще се проведе днес /18 януари, сряда/ от 18.00 часа в детската градина в с. Твърдица.

Виж коментарите (3)

Още по темата (36):
21.05.2012 Икономисти от БАН: Не сме изправени пред опасността от голям бюджетен
дефицит
30.03.2012 Община Бургас преведе първия транш от спортните субсидии
22.02.2012 153 091 378 лева бюджет за 2012 г. на общината, но го актуализират с
времето
21.02.2012 Съветниците дебатират проектобюджета на общината за 2012-а, има и недоволни
21.02.2012 Приеха годишния отчет за изпълнение на бюджета за приходите и разходите на общината
21.02.2012 Днес гласуват Бюджет 2012 на община Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).