Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Строители и общинари обсъждаха бюджета
Автор: Екип Burgas24.bg 12:53 / 13.02.2009Коментари (0)627
© Burgas24.bg
Капиталовата програма на община Бургас и рамката на Бюджет 2009 обсъдиха на работна среща кметът Димитър Николов и заместниците му с представителите на Камарата на строителите в Бургас. Срещата се провежда за втора поредна година и на нея бяха отблязани възможните допирни точки между общината и частния бизнес в Бургас.

35 млн.лева е капиталовата програма на общината за настоящата 2009 г. 15 млн. лева от тях са заложени като банков кредит, ако бъде одобрен от Общинския съвет. 20-25 млн. лева от заложените средства за изпълнение на капиталовата програмата се предвижда да дойдат от спечелени проекти по Оперативните програми.

Според кметът Димитър Николов основните ангажименти, които трябва да се решат чрез реализацията на капиталовата програма е липсата на свободни места в детските градини (предвидени за строеж през годината са четири детски градини, една от които в кв. Лозово вече се строи). Втория акцент е изграждането на спортни обекти и комплекси. Такива ще бъдат изградени в к-с „ Изгрев" и „ Славейков", предстои строителството и на комплекс в „М. рудник" . Друг основен акцент в капиталовата програма на общината е благоустрояването на жилищните райони и особено на тези в крайните квартали.

Според заместник кметът Костадин Марков посоките, в които може да си сътрудничи общината и частния бизнес в Бургас са няколко и от общинската администрация изразиха готовност за диалог в името на доброто сътрудничество.

Заместник кметът по евроинтеграция Ивелина Василева разясни, че общината има вече одобрени 11 проекта, 9 от които са по оперативните програми и са на обща стойност 42 млн. лева. От тях 23 млн. лева ще бъдат усвоени тази година.

Председателя на Камарата на строителите в Бургас Димитър Янакиев постави пред общинското ръководство редица проблеми, които частния бизнес настоява да бъдат разрешени. Сред тях начина на провеждането на търгове, отдаването на концесия на терените за паркинги. Строителите предложиха сумата за която ще се отдават терените за паркинги да не бъде милиони левове, защото фирмите нямат интерес да инвестират средства, които да чакат да им се върнат след 50 години, а да бъдат отдавани за нищожни суми, които да гарантират печалбата им. А печалбата от своя страна е основен стимулитор на интереса на частния бизнес.Строителите предложиха освен паркинги на същия принцип на бъде отдадено и "Казиното", както и редица други знакови обекти.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Градският транспорт в София
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: