Стоян Боев - Сербеза: Около рибарското пристанище няма замърсяване

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:15 / 05.05.2010
624
"Районът около рибарското пристанище "Ченгене скеле" е чист и няма замърсяване. От 35 години съм тук и не съм виждал петна, особено последните години е много чисто. По бургаския плаж понякога може да има замърсители, но рядко, а специално където е рибарското пристанище няма", това заяви за Burgas24.bg неформалният кмет на рибарското селище Стоян Боев - Сербеза относно въпрос за чистотата на бургаския залив.

"Преди години когато работих по корабите морето беше много по-мръсно. През 70-те имаше петна в морето, ние, хората, ги причинявахме. Сега обаче е по-чисто, и навътре в морето не съм виждал петна. Предполагам, че отговорните институции си вършат работата", каза още Боев.

Той разказа, че през последните години морето се е затоплило в бургаските води са мигрирали много средиземноморски видове риби. Сред тях са скорпидата - много отровна риба, но и скъп деликатес, който се обработва трудно, с ръкавици. Забелязва се и ръст на средиземноморската лапина. За сметка на това обаче попчетата намалят все повече. Причина за това е прокопаването на канал на пристанището. Там с години са се трупали замърсители, а изкопаното е трябвало да се изхвърля далеч на изток.

"Поради една или друга причина това не ставаше, течението връща замърсителите и рибите изчезваха. Морето обаче се лекува и отново става чисто", каза още Сербеза.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).