Стоматологията става хирургична болница

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:32 / 21.07.2009
1065
В четвъртък е първото заседание на съвета след изборите, което вероятно ще се проведе в два последователни дни, тъй като дневният ред е повече от 80 точки. Една от тях е превръщането на поликлиниката "Дентален център I" в специализирана болница. Това ще облекчи съществено пациентите, тъй като и в момента специалистите и условията позволяват там да се извършват лицево-челюстни операции, но те се заплащат от пациентите. Тъй като центърът е звено за доболнична, а не за болнична помощ, здравната каса не може да подпише договор с него за заплащане на операциите по клинични пътеки. След преустройството това ще бъде възможно и пациентите вече няма да се налага да плащат операциите от джоба си, обяснява ръководството на стоматологията.

Новата болница ще бъде учредена от съществуващата общинска поликлиника, която ще стане 100-процентен собственик на капитала . За временен управител на специализираната болница кметът Димитър Николов предлага да бъде назначен д-р Живко Маджаров, който в момента работи като лицево-челюстен хирург в "Дентален център I".

Четирима нови съветници трябва да положат клетва на заседанието в четвъртък. Те влизат на местата на депутатите, избрани в новото Народно събрание - Галя Милева, Стоян Гюзелев, Иван Вълков (ГЕРБ) и Стоян Иванов (Атака). Следващите в листата на ГЕРБ са Антон Берданков, Костантин Луков и Веселина Таралова. Последните двама обаче работят в общинската администрация и ако предпочетат да запазят работните си места, на тяхно място в съвета ще влязат Роза Желева - педагог и Диян Славов.

Следващият в листата на Атака е Ивайло Стаматов - 29-годишен, който работи като шофьор в "Бургасцвет Баев". На заседанието ще бъдат попълвани и овакантени места в комисиите на общинския съвет, освободени от сегашните депутати.

Източник: в. "Морски Труд"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).