Стана ясно защо в Бургас днес смърди!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (3)
17:33 / 15.07.2024
3861
Във връзка с десетките сигнали за осезаема миризма на нефтопродукти в ранния следобед, след разговори с Морска администрация и РИОСВ се оказа, че се касае за разрешена от Морска администрация процедура по претоварване на нефт на рейда на пристанище Бургас. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, предаде репортер на Burgas24.bg.

Претоварването е било извършено от един на друг моторен танкер, с цел последващо разтоварване на нефтения терминал.  По данни на двете институции, миризмата се е почувствала заради високите температури и посоката на вятъра към града.

"Изискал съм от отговорните институции при издаването на подобни разрешителни за претоварване да бъде информирана и местната власт!

А също така претоварванията да бъдат прекратявани при неподходящи атмосферни условия, за да не стига до ситуация като днешната!“, каза Николов.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Сигнал за нелоялните практики при компаниите за видеоигри, които ...
Мерки срещу шарка по дребните приживни животни в Бургаско
Едно много зрелищно и атрактивно събитие ще се случи в Бургас от ...
Чужденец измина над 30 км с мотора си по Черно море
Още една катастрофа на АМ "Тракия", движението към Бургас е затру...
Откритите бежанци край Бургас са били натъпкани в тайниците на ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).