Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Среща на всички институции за отварянето на пристанище "Изток" се състоя днес
Автор: Екип Burgas24.bg 17:07 / 19.10.2009Коментари (0)1454
Днес в заседателната зала на Областна администрация Бургас по покана на областния управител Константин Гребенаров се проведе работна среща на тема: „Да осигурим свободен достъп до Пристанище Бургас за гостите и жителите на града".

В обсъждането взеха участие представители на всички държавни институции, които имат отношение по проблема - директорите на Пристанище Бургас, Пристанищна и Морска администрация, ДП „Пристанищна инфраструктура", Института по регионални стратегии, Областна дирекция МВР, Териториална дирекция „ДАНС", началникът на Регионална дирекция Гранична полиция, както и кметът на Община Бургас - Димитър Николов и народни представители.

Да вземат участие в срещата бяха поканени и представители на медиите.

„Темата, която ще обсъждаме днес е обект на внимание в публичното пространство от дълго време, но до този момент все още не е реализирана.

В тази връзка съм поканил всички, които имат отношение по този проблем, за да начертаем първите конкретни стъпки за реално осъществяване на идеята. Детайлно се запознах с проекта от г-н Павел Маринов и г-н Димитър Николов и като представител на Държавата в областта твърдо заставам зад него и ще се боря да стане реалност.

Обръщам се към всички присъстващи с призива: „Нека да не казваме как не може да се случи това, а как обединявайки усилията си можем да осигурим на бургазлии свободен достъп до пристанището", с тези думи откри работната среща Константин Гребенаров.

След дискусията присъстващите се обединиха около мнението, че пречките са по-скоро технически, те могат да бъдат отстранени и единодушно декларираха своята подкрепа, както и пълно съдействие при реализирането му.

От своя страна бургаските депутати, присъстващи на срещата споделиха, че са водили предварителни разговори със съответните министри и зам.-министри и се ангажираха да направят всичко възможно, свободният достъп до пристанището да стане факт.

„Очаквам решението на ОбС - Бургас, относно докладната входирана от кмета г-н Николов, /община Бургас да получи право на управление на пристанище „Изток", което ще отвори градът към морето/, след което ще изготвя становище за подкрепа на идеята и ще го изпратя до съответните министерства, от които зависи крайното решение по тази процедура.

Знам, че реализацията на този проект не е лек и бърз процес, но се радвам, че днес всички декларирахме желание да работим заедно за осъществяването му, защото е немислимо бургаската марина да е единствената, която е затворена", заяви в заключение Гребенаров.




Още по темата: общо новини по темата: 1
15.10.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Рокади в ДПС
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Международен технически панаир 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: