Среща на всички институции за отварянето на пристанище "Изток" се състоя днес

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:07 / 19.10.2009
1451
Днес в заседателната зала на Областна администрация Бургас по покана на областния управител Константин Гребенаров се проведе работна среща на тема: „Да осигурим свободен достъп до Пристанище Бургас за гостите и жителите на града".

В обсъждането взеха участие представители на всички държавни институции, които имат отношение по проблема - директорите на Пристанище Бургас, Пристанищна и Морска администрация, ДП „Пристанищна инфраструктура", Института по регионални стратегии, Областна дирекция МВР, Териториална дирекция „ДАНС", началникът на Регионална дирекция Гранична полиция, както и кметът на Община Бургас - Димитър Николов и народни представители.

Да вземат участие в срещата бяха поканени и представители на медиите.

„Темата, която ще обсъждаме днес е обект на внимание в публичното пространство от дълго време, но до този момент все още не е реализирана.

В тази връзка съм поканил всички, които имат отношение по този проблем, за да начертаем първите конкретни стъпки за реално осъществяване на идеята. Детайлно се запознах с проекта от г-н Павел Маринов и г-н Димитър Николов и като представител на Държавата в областта твърдо заставам зад него и ще се боря да стане реалност.

Обръщам се към всички присъстващи с призива: „Нека да не казваме как не може да се случи това, а как обединявайки усилията си можем да осигурим на бургазлии свободен достъп до пристанището", с тези думи откри работната среща Константин Гребенаров.

След дискусията присъстващите се обединиха около мнението, че пречките са по-скоро технически, те могат да бъдат отстранени и единодушно декларираха своята подкрепа, както и пълно съдействие при реализирането му.

От своя страна бургаските депутати, присъстващи на срещата споделиха, че са водили предварителни разговори със съответните министри и зам.-министри и се ангажираха да направят всичко възможно, свободният достъп до пристанището да стане факт.

„Очаквам решението на ОбС - Бургас, относно докладната входирана от кмета г-н Николов, /община Бургас да получи право на управление на пристанище „Изток", което ще отвори градът към морето/, след което ще изготвя становище за подкрепа на идеята и ще го изпратя до съответните министерства, от които зависи крайното решение по тази процедура.

Знам, че реализацията на този проект не е лек и бърз процес, но се радвам, че днес всички декларирахме желание да работим заедно за осъществяването му, защото е немислимо бургаската марина да е единствената, която е затворена", заяви в заключение Гребенаров.


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
15.10.2009 Кметът поиска отваряне на пристанище „Изток” за атракционна зона
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).