Според бургазлии: Кръговото кръстовище в "Славейков" и улиците в "Меден рудник" са най-опасни за пешеходците

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:28 / 15.05.2013
2402
Кръговото кръстовище в "Славейков" и улиците в "Меден рудник" са най-опасни за пешеходците, смятат бургазлии подали сигнали в акцията на Фондация "Безопасни улици от Валя" и Сдружение "SOS-ПТП" в рамките на Международна седмица за безопасност на движението.

Общо предложенията са 28, но Мариела Кирова от сдружението посочи основните опасни зони за придвижване на пешеходците в града. За кръстовището на к-с "Славейков", до х-л "Мираж" хората сигнализирали, че водачите не им дават предимство, а няма и пешеходна пътека. Друг проблемен участък е бул. "Струма", който е връзката на к-с "Братя Миладинови" към парка на к-с "Славейков", зад Колодрума.

Там Кирова обясни, че е отстранена пешеходна пътека, тъй като са ставали много инциденти, но няма как живущите в комплекса да се придвижват и катастрофите, както с пешеходци, така и с автомобили продължават.

Друга опасна зона са пешеходните пътеки пред х-л "Космос", след строителния техникум. Там има няколко пешеходни пътеки една след друга, но по думите на Кирова явно проблема е че няма ограничител на скоростта, защото шофьорите не дават предимство и стават инциденти.

В приемната, която бе ситуирана миналата седмица пред сградата на община Бургас, много хора са алармирали, че като цяло к-с "Меден рудник" не е обезопасен, че има нужда от още пешеходни пътеки, че трябват ограничители на скоростта пред училищата там. Няколко майки са сигнализирали, че контрола в кв "Сарафово" е силно занижен, че шофьорите карат безразсъдно и не се дава предимство на пешеходците.

Според Кирова там има нужда от промяна. Общо бургазлии са недоволни от това, че има паркирани по тротоарите коли и няма как да се придвижват. Кирова посочи още, че всички тези сигнали са изпратени до общината и кмета.

«Впечатлението от акцията е призива на бургазлии, че искат да живеят в европейски град, а не да имат чувството, че живеят на паркинг или магистрала. Продължаваме да работим за общата ни идея, че града трябва да стане удобен за пешеходците, че е нормално за един европейски град те да се придвижват безопасно и приятно. На този етап Бургас е един от най-добре развитите в това отношение град у нас, но има какво още да се желае. Още се създават повече удобства за автомобилите. Мисля, че се върви в правилна посока и с общи усилия ще се промени обстановката", каза Кирова.

Както Фондация "Безопасни улици от Валя", така и Сдружение "SOS-ПТП" продължават да приемат сигнали на граждани.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Много шофьори в Бургаско изгоряха
Медицинският факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" от...
Осмокласници се заклеха тържествено на първия учебен ден в бургас...
Важно! Затварят част от ул. "Уилям Гладстон" в Бургас
Близо 25 хил. бургаски деца влязоха в класните стаи
Фигурката на момченце, готвещо се да пресича пътното платно, заос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).